Mindig a legizgalmasabb kérdések egyike, hogy mi az aktuális helyzet a hazai munkaerőpiacon. Ezt csak az tudja igazán, aki élt már a segélyek gyenge forintjaiból… Friss hír, hogy a magyar gazdasági élet fejlődési tempója ötszázezer új munkavállalót igényel. Hogy honnan jönnek majd, arról Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárt kérdeztük.

Hirdetés

További témáinkból:

A csurkai örökség
Összeállítás a nemzeti radikálisokról; megnéztük, hogyan lett szép lassan a választók kétharmada jobboldali, minek köszönheti az elmúlt évek erősödését a Mi Hazánk, kik és miért szavaznak Toroczkai László pártjára, illetve miben van megegyezés és lényegi különbség a polgári oldal és a nemzeti radikálisok között


Hogyan tovább, Európa?
Beszélhetünk-e politikai értelemben Európáról? Van-e Európának ereje ahhoz, hogy önálló pólus legyen? Milyen kilátásokat sejtetnek a kontinens jövőjéről alkotott francia, német és lengyel elképzelések? Melyik felel meg a leginkább a magyar érdekeknek?


Ezek voltunk mi
A tizenkét évet felölelő, zsinórban három olimpiai győzelmet bemutató A nemzet aranyai mozifilm jóval több, mint egy pólófilm. A sikerkorszak meghatározó játékosával, a háromszoros olimpia bajnok Kiss Gergellyel beszélgetünk a róluk szóló alkotás sajtóvetítése után.


Nem kell félnünk a „kultúrfölény” szótól
Mire ment rá a nyugat civilizáció? Mi lesz új, vidéki munkacsoportjaik feladata, és miért lenne jó, hogyha az ógörög eszmény szerint alakítanánk át közoktatást? Interjú Vashegyi Györggyel, a Magyar Művészeti Akadémia elnökével

Korábban írtuk