Ami az unióban zajlik, az kizárólag a brüsszeli intézményeken keresztül hatalmat gyakorlók ideológiai és politikai befolyásának, hatalmi törekvéseinek mindenáron történő erősödését szolgálja – mondta a Demokratának címlapinterjúnkban Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője.

Hirdetés

További témáinkból:

Gazdák az akadálypályán

Forronganak az európai gazdák, az életidegen brüsszeli előírások a magyar termelők életét is megkeserítik, a bajt pedig súlyosbítja a vidéki valóságot nem ismerő, csak a paragrafusok bűvöletében élő hazai bürokrácia.

Iskola a korszakhatáron

A nyugati világban a gazdasági élet szereplői, sőt a hadseregek tisztjei is kongatják a vészharangot: kudarcot vallott a liberális oktatási modell. Nálunk azonban éppen azért nehezedik nyomás a közoktatásra az ellenzék és a civilnek mondott szervezetek részéről, amiért nem eléggé liberális a magyar iskolarendszer. 

Ha él a gyár, él a város

Nemrég még arról írtunk, hogy leáll a Dunaferr, kihűlnek a kohók. Mára a katasztrófát sikerült elkerülni és bár egyelőre részlegesen, de újraindítani hazánk legnagyobb acélipari létesítményét. Helyszíni riportunk Dunaújvárosból, ahol megtudtuk, hogyan csúszott le évtizedek alatt a nagy múltú üzem, és milyen, krimibe illő események láncolata révén sikerült végül a kilábalás.

Afrika ha megindul

Akár százezer migráns is partra szállhat idén a Kanári-szigeteken, ahonnan „tengeri taxin” egyenesen Spanyolországba szállítják őket. Onnan persze a többségük azonnal továbbáll Franciaország vagy Belgium felé. De miért nem védik meg a spanyolok Európát az emberáradattól? Helyszíni riportunk.

Korábban írtuk