Hirdetés

Győr vezeti hazánk legélhetőbb megyei jogú városainak rangsorát az ENSZ fejlődési jelzőszámain alapuló KSH-tanulmány szerint. Dr. Dézsi Csaba András orvos-polgármestert, a város díszpolgárát arról kérdeztük, miért ilyen jó Győrben élni.


További témáinkból:

Nemet mondtak a gyermekvédelemre
Az ENSZ CEDAW bizottsága elítélte Magyarországot, a nőkre hivatkozva ugyanakkor a testület különös figyelmet szentelt a genderjogoknak.


Oroszország kiáll magáért
Grigorij Karaszint, az orosz parlament felsőháza, a Szenátus külügyi bizottságának elnökét a „különleges katonai művelet” kapcsán felmerülő kihívások mellett az új, multicentrikus világrend alakulásáról, benne Oroszország jövendőbeli helyéről kérdeztük.


A mozgás lipicai művészei
Felkerült az UNESCO világörökségi listájára a lipicai lótenyésztés az Osztrák–Magyar Monarchia nyolc utódállamának közös pályázata nyomán. Bár az aspiráló nemzetek mindegyikének komoly szerepe van a védett történelmi fajta génmegőrzésében, a fogathajtósport terén elért páratlan nemzetközi sikerei okán hazánk kiemelkedik a tenyésztő országok mezőnyéből.


Konzervatív jövő
Az Európa más részein élő konzervatívoknak is azt az utat ajánlanám, amelyet nagy részben Orbán Viktorék is bejártak a saját intézményeik, agytrösztjeik, oktatási központjaik, médiájuk létrehozásával. Így tudják biztosítani, hogy bármi történjék is, ne veszítsék el a befolyásukat – mondta lapunknak Jorge González-Gallarza spanyol közgazdász.


Jönnek, dolgoznak, hazamennek
Hazánkban is évről évre több mongol, indiai, filippínó és egyéb ázsiai talál munkát. Hogy kerülnek ide, mennyit keresnek, és meddig maradnak? Lapunk ennek járt utána.


Nemzeti prizma
A nemzeti oldalnak a rendszerváltozás óta adóssága, hogy a saját kultúránkról a mi prizmánkon keresztül, a mi értékrendünket képviselve koncepciózus, izgalmas módon tudjunk beszélni – mondta a Demokratának Toót-Holló Tamás irodalomtörténész, a márciusi ünnep alkalmából Herczeg Ferenc-díjjal kitüntetett író, a Mediaworks új kulturális divíziója, a Kultúrnemzet vezetője.

Korábban írtuk