Hirdetés

Az istváni bölcsesség szavára kell hallgatnunk – mondta a Demokratának Vikidál Gyula rockénekes, a nemzet Koppánya. A kovácsműhely illatáról, a felszabadult magyarságérzésről és arról beszélgettünk, hogy miért jó, ha van bennünk egy egészséges mértékű Koppány.


További témáinkból:

Tarol az ukrán dömping

A világ legjobb termőföldje, rengeteg tiszta vizű folyó, kedvező klíma, optimális birtokszerkezet. Ehhez jött újabban a modern amerikai technológia: nem csoda, hogy nagy mennyiségben és elképesztő olcsón tudnak termelni. A háború hatására megadott behozatali kedvezmények azt is elintézték, hogy az ukrán termények letarolhatják az Európai Unió piacait.


Egy pohárral sem!

Az alkoholos állapotban való vezetésben érvényes teljes tilalom élénk társadalmi vitát váltott ki az elmúlt hetekben. Az európai mércével mérve is szigorú magyar szabályozás felülvizsgálata, illetve a jelenlegi kontroll életben tartása mellett is hangzottak el érvek. A kormány szeptember 1-től megemeli az ittas vezetésért kiszabható bírság mértékét.


Mennek vagy jönnek?

Kivonul az Európai Unióból a Nyílt Társadalom Alapítvány. Állítólag. Céljaik megvalósulását biztosítottnak látják az európai kormányok és intézmények bőséges finanszírozásán keresztül is. Amerikában azonban komoly harcok elé néznek, hiszen Donald Trump esetleges győzelme a jövő évi választásokon súlyos csapás lenne a hálózatra.


Felülmúlt képzelet

Magyarország rendezi a világ harmadik legnagyobb sporteseményét. A több tízezer ember a lelátón, a hazai versenyzők pedig a pályán hozzák ki magukból a maximumot. Sportolóink emlékezetes születésnapi ajándékot adtak Magyarországnak, a tűzijáték nekik is szólt.


A hídépítő

Túl egy gazdasági válsággal nehezített évadon, illetve egy Nemzetközi Színházi Olimpián, szeptember 3-án Katona József Bánk bánjával veszi kezdetét a Nemzeti Színház új, Királyok évada címet viselő szezonja. Vidnyánszky Attilával beszélgettünk.

Korábban írtuk