Hirdetés

Brüsszel nem úgy nyitott a türk világ felé, ahogyan az észszerű volna – mondta a Demokratának Hóvári János, a Türk Államok Szervezete Magyarországi Képviseleti Irodájának vezetője, volt ankarai nagykövet. Az orosz–ukrán háború árnyékában a türk államok egyre fontosabbá válnak hazánk és Európa számára. 


További témáinkból:

Nekik Orbán kell(ene)!
Találós kérdés: hol a legnépszerűbb Orbán Viktor miniszterelnök? A válasz meglepő: Bulgáriában és Szlovákiában. Legalábbis a Globsec szlovák kutatóintézet nyolc EU-tagállamra kiterjedő felmérése szerint. A magyar miniszterelnök rajongóinak az aránya a két országban nagyobb, mint Magyarországon: 48-48 százalék. Hogy mi az oka a népszerűségének? Ennek jártunk utána az említett országok politikai szakértőivel beszélgetve.


Meghívólevél migránsoknak
Az Európai Unió tagállamainak belügyminiszterei megszavazták a menekültügy és migráció kezeléséről szóló és a kötelező migránskvótát is tartalmazó rendeletet, amelynek értelmében Magyarország kénytelen volna migránsokat befogadni. Mit tartalmaz a paktum, és milyen lehetőségei vannak hazánknak, hogy életbe lépését megakadályozza?


Csak tiszta, hazai forrásból
A magyar gazdaságnak át kell állnia az uniós forrás nélküli létre – erről beszélt nemrég Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Cikkünkben az uniós források jelentőségét, a nettó befizetői pozíció mibenlétét, Brüsszel politikai szándékait és az Európai Unióból való esetleges kilépésünk realitását vizsgáltuk Lóránt Károly közgazdász segítségével.


Egy még politikusabb Soros
Donald Trumphoz intézett fenyegetéssel indította új életét Alex Soros, akinek apja nemrég átadta a Soros-birodalom vezetését. Nyilatkozatai szerint főleg az amerikai belpolitikára összpontosítana, de nem kevés jele van annak, hogy hazánkról sem „feledkezik meg”.

Korábban írtuk