Hirdetés

Brüsszelben egész egyszerűen ellopták a demokráciát, és az NGO-k irányítják az EU-t. Nagy nemzetközi finanszírozású civil szervezetek tartják fogva a politikusokat is. És akár a médiát, akár az NGO-k tisztviselőit nézzük, nem látunk különbséget. Ugyanazok a kérdések, ugyanazok a reflexek, ugyanaz a dallam. Na, ezt kell valahogy megszüntetni. Ettől kell megszabadítani Európát – mondta a Demokratának Varga Judit leköszönő igazságügyi miniszter, aki a kormánypártok listavezetője lesz a 2024-es EP-választáson.


További témáinkból:

„Büszkeség” amerikai hátszéllel
Ellenzéki dzsemborivá alakult idén a Budapest Pride. Az LMBTQ-eseményhez amerikai kérésre 38 ország budapesti nagykövetsége csatlakozott, szót emelve a hazánkban tomboló „homofóbia” miatt. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte, hogy a Pride magánügy.


Csalódott Zelenszkij, elégedett Erdoğan
Ukrajna sokak várakozásaival ellentétben nem ért célba, míg Törökország tovább erősítette regionális hatalmi pozícióit. Volodimir Zelenszkij csalódottan, Recep Tayyip Erdoğan viszont elégedetten távozott Vilniusból. 


Nincs ára a gabonának
Magyarázatra vár, hogy Brüsszel miért erőlteti be vám- és kvótaszabályok nélkül az Európai Unió piacaira a bármiféle uniós termelési előírás betartása nélkül Ukrajnában előállított termékeket – mondta a Demokratának Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.


Azerbajdzsán Erdélye
Rozsdafoltos töltényhüvely. Felvesszük, babrálgatjuk. Két és fél éve lőhették el az azerbajdzsáni erők, amikor a meredek sziklafalon felmászva, meglepetésszerűen bekerítették Şuşa városát. Az örmények nem számítottak támadásra a sziklás meredély felől, a második, 44 napos karabahi háború egyik legvéresebb városostroma több száz életet követelt. Vajon értelmetlenül?


A holló fölemelkedik
Mindenki érzi az elvárások súlyát, mindenki érzi, hogy a világ általunk fogja megismerni Hunyadit, és bízunk benne, hogy kiderül, Hunyadi nemcsak a magyarok hőse, hanem egész Európáé – mondta a Demokratának a Hunyadi Jánost játszó Kádár L. Gellért színész.

Korábban írtuk