Hirdetés

Egészségtelennek tartom, hogy egy olyan szervezet, amelynek elvileg a nemzeteket kellene szolgálnia, a nemzetek feje fölött hozzon meg bizonyos döntéseket annak köszönhetően és annak következményeként, hogy zsarolja a különböző országokat – mondta a Demokratának Tuzson Bence igazságügyi miniszter, akivel beszéltünk az Európai Egyesült Államok híveiről, a lopakodó jogalkotás veszélyeiről és arról is, miért indul újabb nemzeti konzultáció.


További témáinkból:

Házasságkötések reneszánsza

Az, hogy a családpolitikának a gyermekvállalás ösztön­zését kell jelentenie, nekünk, magyaroknak teljesen egyértelmű, de korántsem evidens számos nyugati országban. A skandináv államokban a nemi egyenlőségen van a hangsúly, Németországban pedig a nagyarányú gyermektelenség miatt eleve sokkal kisebb a mozgástere bármilyen családpolitikának – mondta a Demokratának Makay Zsuzsanna, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatója.


Alföldünk dűnéi

A klimatikus változások és a világpiaci hullámzások egyaránt próbára tették a magyar gazdák alkalmazkodó- és tűrőképességét az elmúlt években. A Zöld Gerilla Mozgalom már hosszú ideje azon dolgozik, hogy minél szélesebb körben ismertesse meg azokat a módszereket, amelyek menekülőutat, kitörési lehetőséget jelenthetnek a hazai mezőgazdaság számára. 


Brüsszel esete a feneketlen hordóval

Miközben Magyarország továbbra sem kapja meg a neki járó uniós forrásokat, az Európai Unió újabb 50 milliárd eurós támogatást adna Ukrajnának. Mivel azonban a költségvetés ezt a terhet már nem bírja, Brüsszel még több befizetést kérne a tagállamoktól, és a további hitelfelvételt sem zárja ki. 


Kínaiak közöttünk

A kínai közösség szinte észrevétlenül éli életét hazánkban, miközben számtalan sztereotípia, mítosz és legenda lengi körül. Összeállításunkban arra vállalkoztunk, hogy a valósághoz legközelebb álló képet mutassuk be a magyarországi kínaiakról.

Korábban írtuk