Milyen emberek volnánk, hogyha segítség helyett még mi is a határon túli magyarok fejére vágnánk? – tette föl a kérdést lapunknak nyilatkozva Potápi Árpád János. A nemzetpolitikáért felelős államtitkárral arról beszélgettünk, hogy miért oly veszélyes a gyermektelenség, mint az atombomba, hogyan állja a sarat a kárpátaljai magyarság, és miért Horthy Miklósnak köszönheti államtitkári posztját.

Hirdetés

További témáinkból:

Magyarország védőbástyaként működik

Belegondolni is rossz, hogyan érvényesülhetett volna a magyar nemzeti érdek ebben a gyorsan változó, viharos világban, ha megnyerték volna a választásokat azok az emberek, akiket a kampány során külföldről finanszíroztak – mondta a Demokratának Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője.


Létezik abszolút szép, jó és igaz

Divatosabb dolog ebben a kitágult világban világpolgárnak lenni, holott a belátható közösség tartalmas éltetése az elsődleges kötelesség – vallja Turi Attila, a Magyar Művészeti Akadémia nemrég megválasztott új elnöke.


A Frankfurti Iskola 

Amerika és Nyugat-Európa szembefordult a saját történelmével, az elnyomás és a más kultúrákkal szembeni igazságtalanság végtelen sorozatának látja. Nem hisz küldetésében, bűntudat gyötri. Ettől úgy próbál szabadulni, hogy tágra nyitja a kaput vele szemben ellenséges emberek és kultúrák előtt.


Télen a turistaúton

Magyarországon először 110 évvel ezelőtt tömörültek országos szövetségbe a turistaegyesületek. Az alapító és utódszervezetek évszázados tevékenységének is köszönhető, hogy ma már Európában is egyedülálló módon több mint 17 ezer kilométer jelzett turistaút szeli át az országot.

Korábban írtuk