Hirdetés

Az Operának, azaz az Operaház-birodalomnak mindent kell tudnia, és legfőképpen magyar szempontokat kell érvényesítenie: vagyis nemzeti operaként kell működnie – állítja dr. Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója, akivel huszonnégy órás szolgálatról, kettős mércéről és az opera műfajára leselkedő veszélyekről is beszélgettünk, valamint arról, újraírja-e főigazgatói pályázatát.


További témáinkból:

Az ügyelet ára
Óriási csatazaj kísérte azt a múlt heti parlamenti döntést, amely megszüntette a kötelező orvoskamarai tagságot. Ezzel a Magyar Orvosi Kamara nagyrészt elveszítette azt a nyomásgyakorló képességét, ami mindig nagyon jól jött a baloldali pártoknak. Azt gondolhatnánk az ellenzéki felhördülésből, hogy az eddig hatékony szövetségesüket védik a baloldali képviselők. Ám a valóság az, hogy az orvosi ügyeleti rendszer átszervezése többmilliárdos veszteséget jelent a magyar ügyeleti piacot uraló három cégcsoportnak.


Kecskére a káposztát
Az óbudai tanár ügye után újabb pedofilbotrányok borzolták a kedélyeket. Arról, hogy mi is valójában a pedofília, milyen hatással lehet a tinédzserekre a szexuális zaklatás, illetve van-e köze a pedofíliának az LMBTQ-mozgalomhoz, prof. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus-pszichoterapeutával beszélgettünk.


Az atomháború előérzete
Létrejöhet közvetlen konfrontáció Oroszország és a NATO között? Csakugyan nyakunkon a világháború? Megannyi nyugtalanító kérdés, miközben egyre közelebb kerülünk a legrosszabb forgatókönyvhöz, az atomháborúhoz. Kis-Benedek Józseffel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzorával beszélgettünk.


Európa a teljes kivéreztetés felé halad
Európa már rég elveszítette szuverenitását, mára szabadesésben zuhan a szakadék mélyére, miközben Oroszország és az USA egyaránt a létéért küzd. Néhány cégcsoport korábban elképzelhetetlenül hatalmas vagyont és információmennyiséget halmozott fel két évtized alatt a pusztító folyamatok irányításával – állítja Lánczi Tamás politológus.


A Wagner jól muzsikál
Soha nem látott ismertséget hozott az orosz médiában csak „zenészeknek” nevezett Wagner-csoportnak és tulajdonosának, Jevgenyij Prigozsinnak az ukrajnai háború. Mi is az a Wagner, kik állnak mögötte, milyen szerepet tölt be az ukrajnai konfliktusban?

Korábban írtuk