Hirdetés

Jelentősen változtattak a támogatási filozófián, és a sport szellemiségével leginkább összhangban lévő teljesítményalapú rendszert vezettek be, folyamatos kontroll mellett. Az idei év kiértékelése megkezdődött, év végére eredmény várható, és a következmény sem marad el. Pár héttel Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, valamint a Hungaroring teljes felújításának megkezdése, illetve alig egy évvel az olimpia előtt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárt kérdeztük a következő időszak kihívásairól, és szóba került új igazolásuk is.


További témáinkból:

A tudás hatalom
Negyvenévnyi kommunista, majd két évtizedes liberális tombolás után az intellektuális rendszerváltás immár betetőzött. Sőt, a konzervatív gondolkodás és tudástermelés talán soha nem volt olyan jó formában, mint napjainkban: kutatóintézetek és think tankek ontják az ismereteket a múltról és a minket körülvevő világról, nagyüzemben folyik a tehetséggondozás, és forradalom ment végbe a könyvek és folyóiratok piacán is. És amiről korábban talán nem is álmodtunk, Budapest nemzetközileg számontartott konzervatív intellektuális központtá vált, a magyar szürkeállomány pedig világhódító útra indult. 22 oldalas összeállítás.


Egyre többen települnek haza
2016 óta minden évben többen térnek haza, mint ahányan elhagyták az országot munkavállalási, házasságkötési vagy bármilyen más célból. Jó, ha tudjuk azt is, hogy mi, magyarok sokkal kedvezőbb elvándorlási adatokat mutatunk, mint az európai átlag. Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő szerint a változás hátterében komoly gazdasági, társadalmi folyamatok állnak.


Halálos iram Budapesten
Az Árpád híd és közvetlen környéke évek óta illegális autóverseny-pályaként működik. Az aranyifjak a főváros útjain mérik össze méregdrága autóik teljesítőképességét, miközben a környék nyugalmát tönkreteszik, veszélybe sodorják a többi autós és a gyalogosok életét.


Jaj a kétszer gyáváknak!
A valahol szabadsága – Rendhagyó hazaszótár címet kapta egy érdekes, kemény hangú, de könnyen olvasható kötet, amely a KKETTK Alapítvány zsebkönyvsorozatában jelent meg. Röviden szólva korunk valóságáról és a mi belső valóságunkról szól. A szerzővel, Demeter Szilárddal, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, miniszteri biztossal beszélgettünk.


Kinek lesz Ukrajna a második Afganisztánja?
Afganisztán nevétől alighanem hideglelést kap mind az orosz, mind pedig az amerikai politikai elit. A Szovjetunió még az 1980-as években próbálkozott hatalomváltással a közép-ázsiai országban. Az évtizedes kísérlet kudarcba fulladt.

Korábban írtuk