Hirdetés

A csökkenő energiaárak, a lassuló infláció ebben az évben a gazdaság növekedését már elindítja, jövőre pedig lehetővé teszi a négyszázalékos bővülést. Ez azt jelenti, hogy a magyar gazdaság visszatér arra a növekedési pályára, ahol a 2020-as pandémia előtt volt – nyilatkozta a Magyar Demokratának Varga Mihály. A pénzügyminiszter a védelmi költségvetésről is beszélt, amely a honvédelem mellett a családok védelmét, a rezsicsökkentés fenntartását is fókuszban tartja, jövőre pedig csupán hatszázalékos inflációt tervez.


További témáinkból:

Mikroadományokból félmilliárd
A Karácsony Gergely ellenzéki miniszterelnök-jelölt előválasztási kampányának támogatására alapított 99 Mozgalom Egyesület számlájára félmilliárd forint érkezett ismeretlen forrásból.


Percenként 140 fővel többen
Az elmúlt 11 év alatt egymilliárd fővel nőtt bolygónk lakossága, így 2022 novembere óta már nyolcmilliárdan élünk a Földön. Bár az előrejelzések szerint a gyarapodás az előttünk álló évtizedekben lassuló ütemű lesz, a másfajta kultúrák jelentősen eltérő születésszáma egyre nagyobb feszültséget okoz valamennyi kontinensen, táptalaját adva a migrációnak.


Tovább rohad a francia társadalom
Ismét lázongások törtek ki Franciaországban a múlt héten, miután egy rendőr lelőtt egy bevándorló fiatalt. Az országban egyre nő a feszültség, a külvárosok lakossága és a hatóságok között rendkívül kiélezett a viszony. A politikai elit a jelek szerint előbbi csoport mellé állt. 


Az új korszak jelszava: elektrifikáció
Látszólag minden az akkumulátorgyárakról szól a hazai zöldek és a kormány aktuális, egyre élesedő vitájában. Pedig ma úgy tűnik, hogy a villamos meghajtásé, a villamos áramé a jövő. És ebben a fordulatban Magyarország élen akar járni Kaderják Péter, a Magyar Akkumulátor Szövetség elnöke szerint.

Korábban írtuk