Hirdetés

Április 28. és április 30. között háromnapos apostoli látogatásra érkezik hazánkba Ferenc pápa. A Szentatya életében Magyarország az első ország, ahová másodjára is ellátogat. Érszegi Márk Aurél Vatikán-szakértő szerint a pápa a nálunk rendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson olyat tapasztalt, amelyre most mindenképp szeretné felhívni a világ figyelmét. Mi lehet ez, és minek köszönhető, hogy a pápa kitüntetett figyelemmel van Magyarország iránt?


További témáinkból:

Egy szabad nép otthonra vágyik
Nyugat-Európa jövőjét Dél-Afrikában írják. Aki tudni szeretné, milyen lesz az élet néhány évtized múlva Németországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában vagy másutt, az olvassa el a búrokról szóló összeállításunkat, és megért mindent.


Az intolerancia útvesztői
Jevgenyij Sztanyiszlavov orosz nagykövet véleménycikke a liberalizmus képmutatásáról.


A segítség nekünk is érdekünk
Az ukrajnai háború árnyékában Európa gyakorlatilag megfeledkezett Szíriáról. Nagy hiba azonban homokba dugni a fejünket: a romló életkörülmények miatt az Európába irányuló exodus folytatódik, a keresztény közösségek pedig minden korábbinál nehezebb időket élnek. Hölvényi Györggyel beszélgettünk.


A nagy német drogkísérlet
Németországban legalizálják a kannabiszt – jelentette be Karl Lauterbach egészségügyi és Cem Özdemir mezőgazdasági miniszter. Legfontosabb érvük a feketepiac visszaszorítása, de jól látható az is, hogy eurómilliárdok mozdulnak meg a háttérben. A német példa ugyanakkor veszélyes lehet Európára nézve, mondják a Drogkutató Intézet szakértői.


Egy darabka örökkévalóság
Különleges, háromrészes Chopin-sorozatra készül Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész a Zeneakadémián, amelynek első koncertjére április 26-án kerül sor, míg a következő két alkalomra októberben és novemberben. A művésszel a Bogányi-zongoráról is beszélgettünk, valamint arról, hogy fel kell-e rázni a klasszikus zenei koncertek világát.

Korábban írtuk