Még viszonylag kevés szó esik róla, de már fölsejlik a horizonton, hogy szinte történelmi jelentősége lesz a jövő júniusban tartandó EP-választásnak, ahogy az uniós magyar elnökségnek is. A Brüsszel körüli gondok és ellentmondások egyre súlyosabbak, az Európai Bizottságban és Parlamentben kialakult morális krízis orvosolhatatlannak tűnik. Elég Ukrajna erőszakos csatlakoztatására, a magyar pénzek visszatartására vagy a korrupciós botrányokra és a hibás szankciós politikára gondolni. Hollik Istvánnal, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatójával beszélgettünk.

Hirdetés

További témáinkból:

Kultúrharc Brüsszelben

A liberális fősodor támadásaitól övezve próbálnak hálózatot építeni és beleszólni a politikai vitákba a konzervatív szervezetek Brüsszelben. A Fidesz pártalapítványa mellett az MCC, valamint több médium is egyre hangosabb és ismertebb az unió fővárosában.


Munkára van, maradásra nincs esély

A világ egyik legszigorúbb vendégmunkástörvénye léphet életbe Magyarországon. A parlament elé terjesztett tervezet úgy orvosolná a stratégiai gazdasági ágazatokat sújtó munkaerőhiányt, hogy közben garanciákkal akadályozza meg, hogy az Európán kívülről érkező munkavállalók Magyarországon maradhassanak szerződésük lejárta után.


Willkommen helyett Auf Wiedersehen

Nagy léptékben kell kitoloncolnunk azokat, akiknek nincs joguk a maradásra Németországban – így hangzik Olaf Scholz legfrissebb verdiktje, ami igencsak meglepő az elmúlt nyolc év Willkommen-mámora után. De van egy bökkenő: nincs hová. 


A középosztály nyomában

Középosztály. A hétköznapi megközelítésben azt a társadalmi csoportot szokás így nevezni, amelynek nincsenek megélhetési gondjai, de a megélhetéséért dolgoznia kell. De mit is jelent ma Magyarországon a középosztályba tartozni? A Demokrata összeállításában ennek járt utána.


Még tart az utazás, amire annyit vártunk

Bár a bolgárok elleni döntetlenhez némi szerencse is kellett, a magyar válogatott nagyszerű formájához kétség sem férhet. Csoportelsőség, csúcsot jelentő veretlenségi sorozat, világklasszis gól és parádés kapusteljesítmény: „Irány to Germany!”

Korábban írtuk