A megkérdezettek 66 százaléka mondta azt, hogy ténylegesen kevesebbet autózik az emelkedő benzinárak miatt; ez 7 százalékpontos emelkedést jelent a márciusi 59 százalékhoz képest. Ezen felül az amerikai felnőttek többsége, 57 százaléka állítja, hogy az egyre emelkedő benzinár bizony befolyásolta a nyaralással kapcsolatos terveiket.

Hirdetés

A Rasmussen Reports azt írja: „Nyolcvankét százalék szerint az emelkedő benzinárak «komoly» problémát jelentenek a családi költségvetés szempontjából, ebből 60 százalék szerint pedig «nagyon komoly» problémát jelentenek. Ezek az eredmények március óta alig változtak. Több republikánus (75 százalék), mint demokrata (51 százalék) vagy pártfüggetlen válaszadó (57 százalék) szerint igaz, hogy a növekvő benzinárak «nagyon komoly» problémát jelentenek a családi költségvetésük számára. Húsz százalékkal több republikánus (71 százalék), mint demokrata vagy pártfüggetlen (51-51 százalék) válaszadó állítja, hogy a benzin árának emelkedése befolyásolta a 2022-es nyári vakációval kapcsolatos terveiket.”

A felmérés annak nyomán készült, hogy az amerikai benzinárak csütörtökön újabb rekordot döntöttek. A benzin átlagára húsz államban már 5 dollár fölött van gallononként.

(forrás)

Korábban írtuk