Hirdetés
Rendkívüli gazdasági bejelentés!

Rendkívüli gazdasági bejelentés!

Posted by Szijjártó Péter on Friday, October 30, 2020

Szijjártó Péter hozzátette: a beruházással 200 új munkahelyet teremtenek.

Kiemelte: a kormány a beruházást vissza nem térítendő támogatással segíti, ennek összegéről a kormány, a vállalat és az Európai Bizottság között még zajlanak a tárgyalások. A vállalat első százmillió euróból megvalósuló tatabányai gyárát 15 millió euróval támogatták.

A Doosan 125 éves múltra tekint vissza, a világ egyik legrégebbi és legnagyobb elektromos autóipari beszállító vállalatának számít. Az elektromos akkumulátorokhoz gyárt rézfóliákat, és a világ több mint 40 országában több mint 40 ezer munkatársat alkalmaz. Az első magyarországi gyára 10 ezer tonna rézfóliát gyárt évente, a második gyár építésével ez 25 ezer tonnára emelkedik – tette hozzá.

Korábban írtuk
Hirdetés
Hirdetés

Szijjártó Péter hangsúlyozta: „tehát az egyik legnagyobb rézfólia gyártási kapacitás kontinentális értelemben, itt Magyarországon jön létre.”

Ennek a gyárnak a jelenléte tovább erősíti Magyarország pozícióját az autóipar modernkori időszakában, tovább erősödik a magyar autóipar, amely ma 30 százalékát adja az összipari kibocsátásnak, 90 százalék feletti exporthányaddal működik az ágazat – jegyezte meg.

A miniszter közölte, hogy tavaly a koreai vállalatok az országba érkező összes beruházás 50 százalékát hozták, és az összes újonnan létrejött munkahely 30 százaléka a koreai vállalatokhoz kötődött.

A mostani beruházás pedig tovább erősíti a koreai üzleti beruházói közösség súlyát és jelentőségét Magyarországon. Ezen vállalatok csúcstechnológiával dolgoznak, folyamatos technológiai fejlesztésükkel a világpiac vezetői pozícióiba kerülnek azokban az iparágakban, amelyekben tevékenykednek. Így a Doosan csúcstechnológiát képviselő újabb magyarországi gyárépítése az egész magyar gazdaság dimenzióváltásához, tudásalapúvá, kutatásfejlesztési alapúvá és magasabb hozzáértékűvé válásához is nagymértékben hozzájárul majd – mondta.

A koreai együttműködésre az is jellemző, hogy az év első nyolc hónapjában a kereskedelmi forgalom 21 százalékkal bővült a koronavírus-járvány idején úgy, hogy a magyar kivitelt 27 százalékkal nőtt – fűzte hozzá Szijjártó Péter.

Jongwoo Kim, a Doosan Energy Solution Kft. ügyvezető igazgatója megköszönte a kormány támogatását a vállalat második magyarországi beruházásához, amely 2021-ig tart majd.

Bencsik János (Fidesz) országgyűlési képviselő elmondta, hogy Tatabánya-Oroszlány-Tata-Komárom térsége egyre fontosabb szerepet tölt be az ország gazdasági életében és a termelő gazdaságban.

➡️Júliustól októberig tartó tárgyalások❗️ 200 új munkahely 📈 75 milliárd forintos beruházás📍 Tatabánya

Posted by Szijjártó Péter on Friday, October 30, 2020