Fotó: MTI/Vajda János
Hirdetés

Soltész Miklós az Ózdi Német Nemzetiségi Önkormányzat által a város Gyári temetőjében kormánytámogatással újonnan állított kőkereszt ökumenikus megáldása alkalmából kiemelte: a keresztek minden megjelenési formájukban az életünkben is jelenlévő kettősséget jelképezik.

Emlékeztetett: Jézus kereszthalálának kudarca és vesztesége több mint 2000 éve a győzelmet jelenti mindannyiunknak. Ezt nem csupán vallásos emberek körében fontos hangsúlyozni, hiszen hazánkban és a Kárpát-medencében, abban a kultúrkörben és a tájban, ahol élünk, a kereszténység üzenete és gyökerei megtalálhatók mindenki szívében – fogalmazott az államtitkár.

A nagyhét történéseit felidézve az államtitkár rámutatott: abban is megtalálható a kettősség, egyrészről a szörnyű kegyetlenség, az őrjöngő gyűlölet, a szenvedés és a halál, másrészről a békesség, a szeretet, az öröm és az élet üzenete. A kereszt és a közelgő ünnep az utóbbiak győzelmének jelképei. Emellett megmutatják, mi az igazán fontos, mi az igazi érték – mondta Soltész Miklós.

A politikus köszönetet mondott mindenkinek, aki az elmúlt 5 év során hozzájárult ahhoz, hogy kormányzati támogatással több mint 420 kereszt épüljön, vagy újuljon meg Magyarország 267 településén és 21 erdészetében.

Korábban írtuk