Fotó: ShutterStock.com/Svetlana Lukienko (illusztráció)
Hirdetés

A Magyar Nemzet szerint ugyanis nem lehet véletlen, hogy Magyarit tárt karokkal fogadták.

„Ugyanis a napokban került nyilvánosságra, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége nyílt pályázatot hirdet a »független« újságírás és a civilek számára. A program deklarált célja, hogy elősegítsék a magas színvonalú újságírást, valamint a független sajtóorgánumok és újságírók hosszú távú életképességét. Ráadásul azt is egyértelművé tették a pályázati kiírásban, hogy a kezdeményezésnek az amerikai külügyminisztérium érdekeit kell szolgálnia, és a támogatások további folyósítására is lehet számítani” – írja a Magyar Nemzet.

A cikk szerint nem kell túl messzire menni sem időben, sem a portál (vagyis a Válasz Online) cikkeinek böngészésében, hogy rátaláljunk azokra az írásaikra, amelyek világossá teszik, hogy valójában nincs másik út, vagyis minden út az Egyesült Államok budapesti nagykövetségéhez vezet. A Válasz Online 2020. november 9-én 5G: Kiben bízhatunk? címmel tálalt egy cikket, amely azt igyekezett alátámasztani, hogy a kínai vállalatok által épített 5G-hálózat jelentős kockázattal jár, nem szabad az adatainkat a Kínai Kommunista Párt megfigyelő államára bízni.

Szintén Kínával foglalkozott egy 2020. november 16-án megjelent írásuk a „kínai rablóhitelről”, amelyben azt fejtegették, hogy a keleti nagyhatalom milyen fondorlatos módon próbálja elérni stratégiai céljait más országok kárára.

Korábban írtuk

Még mindig november és Kína: a hónap utolsó napján arról értekezett a Válasz Online, hogy a Kínai Kommunista Párt továbbra is súlyos emberijog-sértéseket követ el, üldözi a keresztényeket, a muszlim ujgurokat, illetve más vallási és etnikai kisebbségeket.

Az idézett írásokban Kína mellett van még egy fontos közös vonás: a megjelenésüket minden esetben az Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége támogatta.

„Annyiban tévedtünk keddi írásunkban, hogy nem csak a jövőben gurulhatnak dollárok a szerkesztőséghez: ez már a múltban is megtörtént” – írja a Magyar Nemzet.

A teljes cikk ITT olvasható.