Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Hirdetés

Demeter Márta (LMP) azt kifogásolta, hogy elképesztő mértékű pénzek kötnek ki a fideszes haveri cégeknél. Hozzátette: a Magyar Turisztikai Ügynökség 150 milliárd forintot oszt szét, ebből a százszobásnál nagyobb szálláshelyek és ötcsillagos szállodák 85 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutnak. Kapnak pénzt Mészáros Lőrinc szállodái, összesen 18 milliárd forintot, holott ezektől a szállodáktól áprilisban 850 embert bocsátottak el – részletezte. Ismertetése szerint kap még pénzt a Garancsi-Csányi-Hernádi nevéhez köthető cég is.

Miért a haverok zsebeit tömik ki és miért nem azoknak a magyaroknak a százezreit segítik, akik munka nélkül maradtak? – kérdezte, szorgalmazva, hogy „ner-lovagok” osztalékadót fizessenek.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy egy 2017-ben indult fejlesztési programról van szó, amely azzal kezdődött, hogy kis vidéki panziók kaptak jelentős összeget fejlesztésre. Hozzátette: az összesen 300 milliárdos program révén 500 panzió újult meg, jelenleg a nagykapacitású szálláshelyek fejlesztése zajlik, azt követően a magánszálláshelyek, kempingek felújítása következik.

Korábban írtuk

Értékelése szerint ez a szállásfejlesztési program jól szolgálja a most válságba került turizmus fejlesztését. Kitért arra, hogy a munkahelyvédő bértámogatás, a munkahelyteremtő bértámogatás, a beruházási támogatás már most munkahelyek százezreinek megtartásához jelent biztosítékot.