Fotó: Bődey János // Index
Bodolai László (sárga pólóban)
Hirdetés

Amint arról a demokrata.hu is beszámolt, pénteken felmondott az Index szerkesztőségének nagy része. A történtek hátteréről, okairól ITT írtunk.

Szombaton aztán újabb megdöbbentő részletek láttak napvilágot. Kiszivárgott ugyanis Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnökének egy zárt Facebook-csoportba küldött bejegyzése. Ebben arról írt, hogy Dull Szabolcs főszerkesztővel már egy hónapja egyeztetett a háttérben azzal kapcsolatban, mi történik majd a júliusi igazgatósági ülésen, Dull tehát mindenről pontosan tudott, ahogyan azzal kapcsolatban is megnyugtatta őt, hogy az Index átalakítását célzó „Gerényi-terv” nincs napirenden. 

Bodolai egy vasárnap esti sörözést is ajánlott Dullnak, hogy a szerkesztőség vezetőivel beszélgethessenek, amire a főszerkesztő rá is bólintott. A kötetlen beszélgetés helyett viszont az történt, hogy Bodolai László a (piaci rivális) 24.hu neki címzett újságírói kérdéseiben szembesült olyan, üzleti titkokat rejtő információkkal, amik az igazgatósági ülésen hangoztak el, illetve amiket Bodolai személyesen Dull Szabolcsnaknak mondott el.

„Ilyenért mondjuk Németországban szíjon vezetik el a volt vezetőt a rendőrök, én csak az igazgatóságból raktam ki” – fogalmazott Bodolai László.

Korábban írtuk

Az Indexet tulajdonló alapítvány vezetője szerint az állítólagos veszélyt jelző szabadságbarométert úgy tették ki a portálra, hogy vele senki sem egyeztetett, viszont ennek hatására a hirdetők elbizonytalanodtak, a szerkesztőség ugyanakkor nem tudott kihátrálni, „gyakorlatilag kijátszotta a legfontosabb kártyáját a semmiért”. Bodolai szerint ezután folytatódott a „kilátástalan alkudozás”, miközben a cég kasszája kezdett kiürülni.

„És csak titoktartási nyilatkozatok mellett mertem a szerkesztőség vezetőivel beszélni, mert minden ment ki a 444-hez” – folytatta.

Ezután jön az igazán döbbenetes rész. Bodolai László ugyanis ezt írta:

„Közben befutott több olyan info, hogy Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az Index szétrobbantása.”

Fotó: hirtv.hu (képernyőfotó)
Dull Szabolcs

Bodolai László szerint a távozásával kapcsolatban felkínált Dullnak egy „olyan megegyezést, amit a korábbi főszerkesztők is megkaptak”. Dull Szabolcs azt mondta, átgondolja.

Ehelyett a főszerkesztő „bement a szerkesztőségbe, és fellázította őket, utána hiába próbáltam bármit tenni, egyeztetni, egy feltételbe nem mentem bele, hogy Dullt visszaveszem. Ők tudták pontosan, hogy ezt az egy feltételt nem teljesítem, hihetetlen hangnemben kezdtek el velem beszélni, miközben a munkahelyüket és a függetlenségüket én biztosítottam, védtem 3 éven keresztül. És ez lett a vége, amit most is láttok.

Most a konkurencia röhög a markában, a ballib pártok rá próbálják verni Orbánra, ellenem felépített hecckampány folyik, mert hoztam egy olyan munkaügyi döntést, ami nem volt elkerülhető” – írta végül posztjában Bodolai László.

Bodolai lászló bejegyzése
Nagyobb képért kattintson a fotóra!

Az alapítvány vezetője megerősítette a bejegyzés hitelességét.

Dobrev Klára és a szocialista háttérember neve is felbukkan
„A PestiSrácok.hu indexes forrásból úgy tudja, az ominózus igazgatósági ülés után Dull Szabolcs rögtön Dobrev Klárával beszélgetett, Gyurcsány Ferenc neje közel fél óráig tárgyalt a portál volt főszerkesztőjével” – írta szombaton a hírportál, hozzátéve, Dull Szabolcs az elmúlt időszakban naponta többször egyeztetett az MSZP-nél jelenleg háttéremberként tevékenykedő Nyakó Istvánnal is. A teljes cikkért kattintson ide.

Korábban írtuk
Ez történt az Indexnél
Bándy Péter
Ez történt az Indexnél
Alig néhány hét alatt került a megszűnés szélére a leglátogatottabb hazai hírportál, köszönhetően annak, hogy a szerkesztőség tagjai egy gazdasági racionalizálási tervből politikai ügyet kreáltak.