Fülöp Attila elmondta, 2020-ban hozták létre az Érték Vagy! programot, amelynek kiemelt célja, hogy felhívják a figyelmet a megváltozott munkaképességű – fogyatékossággal vagy tartós betegséggel élő – emberekre.

Hirdetés

A legfontosabb fordulat az volt, hogy arra próbálnak koncentrálni, hogy mi az a képesség, tehetség, érték, ami megvan bennük – mutatott rá az államtitkár, hozzátéve: szakítottak azzal a korábbi évtizedes hagyománnyal, hogy „ne azt nézzük, hogy mi hiányzik”.

Fülöp Attila közölte, a díjra az ügyben legtöbbet tevő a munkáltatókat lehet jelölni és olyan megváltozott munkaképességű embereket, akiknek az élettörténete „példamutató tud lenni”.

Elismerést hat kategóriában osztanak, négy kategóriában a megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató munkaadókat értékelik, két kategóriában megváltozott munkaképességű embereket és a segítőiket díjazzák. A jelöléshez szükség adatlap elérhető a kormany.hu oldalon – mondta.

Korábban írtuk

Fülöp Attila kiemelte, az elmúlt tíz évben egymillió új munkahely jött létre, és a fogyatékossággal élők esetében 150 százalékos volt a növekedés. Ma Magyarországon körülbelül 150 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik – közölte.