Hirdetés

Gál Kinga a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű kétnapos fórumon szólalt fel, amely az Egyesült Államokban a konzervatív oldal politikai rendezvénye, a republikánus tábor seregszemléje. A csütörtökön kezdődő magyarországi eseményt, a CPAC Hungaryt az Alapjogokért Központ szervezte.

Az Európa jövője című kerekasztal-beszélgetésen Gál Kinga úgy fogalmazott: „nem adhatjuk fel a mi Európánkat”.

Az EP-képviselő hangsúlyozta, hogy hisz az erős családokban, mert csak ezek alkothatnak erős nemzetet.

Azt mondta, bizonyos csoportok „megkérdőjelezik alapértékeinket, a biztosnak hitt kapaszkodóinkat”. A hagyományos keresztény értékek melletti kiállás valóságos megbélyegzést von maga után – tette hozzá.

A magyarok azonban szeretnék Európát olyannak megőrizni, amilyennek örökül kapták – jelentette ki Gál Kinga.

Közölte: az illegális bevándorlás helyett a családpolitikára, a genderideológia helyett a gyermekek védelmére, a központosítás helyett a nemzeti önrendelkezésre kívánják építeni a kontinens jövőjét.

A politikai korrektség nevében egyesek igyekeznek korlátozni a szólásszabadságot, ezért zajlik évek óta „boszorkányüldözés” Magyarország ellen – hangoztatta a Fidesz alelnöke.

Megjegyezte: a jobboldali, konzervatív kormány tavaly negyedszerre kapott kétharmados bizalmat.

Gál Kinga azt mondta, most azért támadják Magyarországot, mert a béke pártján áll. Hangsúlyozta: elítélik Oroszország Ukrajna elleni katonai agresszióját, erőn felül segítik Ukrajnát és az onnan érkező menekülőket.

A Fidesz alelnöke azt mondta, hogy ma nem egyszerű feladat a hagyományos értékeket képviselni Európában, de akadnak bőven szövetségeseik. Meggyőződése, hogy a konzervatív reneszánsz érdekében szorosan együtt kell működniük az európai jobboldali pártoknak – fűzte hozzá.

Gál Kinga arra buzdította beszélgetőtársait, hogy közösen „hódítsák vissza” Európát, változtassák meg a játékszabályokat jövőre.

Rob Roos, a holland JA21 EP-képviselője úgy vélekedett: több olyan állam kellene, mint Magyarország, amely harcol a szuverenitásáért. Az esedékes választásokat náluk több fontos téma határozza meg, ezek között említette a magas energiaárakat és az illegális bevándorlást.

Hermann Tertsch, a spanyol VOX EP-képviselője azt mondta, hogy az Európai Unió (EU) igazságtalan: válogat, hogy kinek és hogyan biztosít pénzt. Ő úgy látja, a kormánypárt Spanyolországban európai forrásokból vásárol szavazatokat.

Anders Vistisen, a dán Dansk Folkeparti EP-képviselője úgy vélekedett, hogy az EU megértéséhez vissza kell térni az alapokhoz. A jelenlegi brüsszeli elit a nemzetállamok eltörlésében hisz, egyetlen nagy multikulturális társadalmat akar létrehozni amerikai mintára – mondta.

Korábban írtuk