Az ellenzék egy gyászfolyamat közepén tart a választás elvesztése miatt, ebbe nem tudnak belenyugodni, ez látszik a parlamenti és az azon kívüli viselkedésükből is – jelentette ki Nacsa Lőrinc az Echo TV Napi aktuális című műsorában. A KDNP országgyűlési képviselője szerint az ellenzék a felelőtlen viselkedésével gerjeszti a feszültséget, ez vezethetett az egyházi vezetők megtámadásához is.
 

Fotó: MTI, Vajda János


Fotó: MTI, Vajda János

A közelgő alkotmánymódosítással kapcsolatban a politikus elmondta: tartoznak a magyar embereknek annyival, hogy a kétharmad birtokában végigviszik azt a módosítást, amit korábban a Jobbik az ígérete ellenére sem szavazott meg.

Nacsa Lőrinc kiemelte: tartalmilag nem módosítanak a korábbi szövegezésen, mivel a kötelező kvóta azóta is napirenden van, és a veszélye egyre közelebb ér hozzánk, hiszen Brüsszelben már júniusban szeretnének a gyakorlati folyamatokról tárgyalni.

A kormány egyik fontos feladatának nevezte, hogy felmutassák a nyugati ideológiák valós alternatíváját, ezért kezdenek egy XXI. századi kereszténydemokrácia felépítésébe. 

– Ebben látjuk az értéket, mivel a liberális demokrácia modellje megbukott. Mi egy olyan alternatívát akarunk megerősíteni, ami a keresztény kultúrában gyökerezik, ugyanakkor modern felfogása ezeknek az értékeknek – jelentette ki Nacsa Lőrinc.

A teljes beszélgetést erre a linkre kattintva nézhetik meg.

(echotv.hu)