Visszatértek a bevándorlók a déli határ menti településekre; ahogy a Pannon RTV cikkéből kiderül, a migránsok egy része magánszállásokon és panziókban száll meg, de a határ menti erdőkben és a migránstáborokban is sokan vannak.

Hirdetés
Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
Migránsok várakoznak a vajdasági Szabadka külterületén az újvidéki vasútvonalnál

Ahogy arról korábban a demokrata.hu is beszámolt, két hete a magyar határhoz közeli Hajdújáráson fegyverrel támadtak egymásra a migránscsoportok, míg Szabadkán nagyobb robbanás hallatszott nem messze a város központjától, a helyi befogadóközpont közelében.

A hatóságok akkor elszállították a bevándorlók többségét a határ menti településekről, és rövid időre elhalkultak a fegyverek a környéken.

Néhány nappal ezelőtt lövésekről számoltak be a radanováciak és a palicsiak is, de összetűzésekről a befogadóközpont környékéről is érkeztek bejelentések.

Egy szabadkai lapra hivatkozva azt írta a Délmagyarország, hogy szinte háborús állapotok vannak, és a migránsok még a magyar határőrökre is rálőttek. Ezt az információt a Magyar Nemzetnek hivatalos forrásból is megerősítették.

Az összecsapások Palics, Hajdújárás, valamint a Tőzeg-tó környékére is kiterjedtek. Szemtanúk szerint halálos áldozatok is voltak. Az elmúlt időszakban szintet lépett a migránscsempészek agressziója, a „gyilkos csoport” tagjai nemrég a szerb rendőrökkel szemben is használták a fegyvereiket – ismerteti a Magyar Nemzet.

Egy lövöldözésről felvétel is készült a határ mentén:

Sokan már annyira félnek, hogy nem mernek nyilatkozni, csak úgy, ha nem készül róluk hangfelvétel vagy fotó, mert tartanak attól, hogy azzal az ott tevékenykedő bűnözők célpontjaivá válnának. A Pannon RTV információi szerint az észak-bácskai szerb–magyar határszakasz szerb oldalán, a főképp magyarok lakta határ menti települések külterületén, az erdőkben, az illegális migránstáborokban, az elhagyott tanyákon és a magánszállásokon becslések szerint mintegy ötezer illegális bevándorló vár arra, hogy átjusson Magyarország, illetve az Európai Unió területére.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 25-én összesen 594 határsértőt tartóztattak fel és 683 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, nepáli, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

A Pannon RTV beszámolóját ITT érhetik el.

Korábban írtuk