Hirdetés

Halász János (Fidesz) az illegális migráció aggasztó mértékű emelkedéséről számolt be. Mint mondta: 2022-ben duplájára emelkedett az illegális határátlépési kísérletek száma, tavaly már 260 ezer esetben kellett intézkedniük a rendőröknek és a határvadászoknak, a migránsok pedig egyre agresszívabbak lettek.

Hangsúlyozta: Brüsszelben is újra és újra meg kell küzdeni az illegális migrációval, hiszen ismét előkerült a migránskvóta terve, amelyet már korábban többször át akartak erőltetni a tagállamokon.

Ha a javaslat megvalósul, akkor a tagállamoknak nem lenne beleszólása abba, kivel akarnak együtt élni saját területükön – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy ez a lépés ismét azt bizonyítja, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával.

Ha a baloldalon múlna, akkor már rég bevándorlóország lennénk, a Fidesz azonban ezt nem engedi meg, a kormánypárti frakció támogatja a kormány illegális migrációval szembeni harcát – jelentette ki.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára felhívta a figyelmet arra: Magyarországon – Európában egyedüliként – kikérték az emberek véleményét a kérdésben, és a népszavazáson résztvevő magyarok 98 százaléka elutasította a betelepítési kvótát.

 Úgy értékelt: akár a háború, akár a migráció ügyét nézik, „nagy mozgásban van a brüsszeli gőzhenger”, és Brüsszelt nem érdekli, hogy a magyarok nem akarnak migrációt és háborút.

Szerinte ez még egy ok arra, hogy a jövőre esedékes EP-választáson irányváltást akarjanak elérni a brüsszeli politikában. Teljes jogú tagok vagyunk és a hallatni fogjuk a hangunkat – jelentette ki.

Korábban írtuk