Hirdetés

Amint arról március 14-én beszámoltunk, a momentumos Cseh Katalin családi cége körüli botrány és a Városháza-botrány kirobbantásában is közreműködő Anonymous ezúttal újabb fővárosi ügyeket ígért. Mint ismert, a két korábbi eset kapcsán a hatóságok nyomozást rendeltek el, amelyek jelenleg is zajlanak.

– Nyáron megmutattam, hogy miként csalnak a momentumosok az uniós forrásokkal. Ősszel láthattátok, hogy milyen jutalékos rendszer működik a fővárosban. Most pedig következzenek a kerületek! Elhihetitek, bőven lehet itt is érdekes dolgokat találni. Izgalmas napok elé nézünk – ígérte Anonymous a videóban.

A mostani felvételen az álarcos alak arról beszél, hogy mindenki azonnal „idegállapotba kerül”, ha küld egy videót. Vannak, akik alig várjál az újabb botrányt és vannak, akik már előre magyarázkodnak.

– Hogy el is tudjátok kezdeni a munkát, adok kezdetnek néhány kapaszkodót: kiindulásként Patek Gáborról, dr. Fischer Lászlóról és Deák Róbertről, na meg persze a politikai megbízóikról, illetve a III., a XVIII. és a XIX. kerületben végzett tevékenységükről fogunk beszélni – üzente az újságíróknak címezve. – Mondom én, hogy izgalmas lesz – hangzik el a felvételen.

Korábban írtuk

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Patek Gábor kampányfőnök (j3) magasba emeli Gajda Péter, Kispest újraválasztott polgármesterének kezét (j2) Burány Sándor, az MSZP országgyűlési képviselője (j) mellett a párt XIX. kerületi irodájában a 2010-es önkormányzati választások napján

A felvételen említett személyek közül Patek Gábor az, aki szinte teljes bizonyossággal beazonosítható. Így hívták ugyanis 2020-ig a XIX. kerületi Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetőjét. Ám mint a Magyar Nemzet rámutat: Patek (a közös fotón bordó ingben) tulajdonképpen Gajda Péter jobbkeze, bizalmasa volt, egy ideig a polgármester kabinetfőnökeként is dolgozott.

Fotó: Hír TV, képernyőkép

Patek neve szerepelt a 2019-ben kirobbant Lackner-ügyben – amelynek emlékezetes képe volt a fenti – kiszivárgott hangfelvételeken is. Itt úgy említették, mint aki „fel tudta gyorsítani az eseményeket”.