Fotó: MTI/Balogh Zoltán
A Vajda-Papír adományai a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Vajda-Papír sajtótájékoztatója helyszínén Budapesten, a szeretetszolgálat országos központjában 2022. október 20-án
Hirdetés

Mint írták, a Máltai Szeretetszolgálat huszonkét bentlakásos intézményét, tizenhat nappali ellátást nyújtó központját és huszonhét támogató szolgálatát egyaránt ellátják higiéniai papírtermékkel a Vajda-Papír Kft jóvoltából.

A több mint 30 millió forint értékű, 10 tonnányi adományt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és a Budaörsi Gondviselés Háza gondozottjai vették át csütörtökön a szeretetszolgálat központjában.

A felajánlott termékekkel – toalettpapírral, papír zsebkendővel és háztartási papírtörlővel – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fogyatékossággal élőket gondozó teljes hálózatát ellátják egy évig – írták.

A közlemény szerint Kozma Imre atya az adomány átvételekor azt hangsúlyozta, hogy a gondoskodás a fogyatékossággal élő emberekről a szeretetszolgálat egyik legrégebbi küldetése.

„A fogyatékossággal élők életében a találkozások a legfontosabbak, a napi találkozások azokkal, akik segítik őket. Minden nyitott szívű segítő megtapasztalhatja, hogy a sérült embereknek titokzatos erejük van. Képesek átalakítani a szívünket. Megtanítanak arra, mi is a szeretet, amely megment, hogy egy új világ hírnökei lehessünk” – fogalmazott Imre atya a kommüniké szerint.

Korábban írtuk