Egy csalódott hithű jobbikos lerántja a leplet Márki-Zay Péter, Kiss Attila és Dombi-Kiss László ármánykodásairól. A Promenad.hu egyik olvasója hívta fel a portál figyelmét arra a bejegyzésre, amit Borda Anikó, a Jobbik mártélyi szervezetének elnöke tett közzé, miszerint feloszlatták az ottani csoportot. Megkérdezték, miért, ő pedig őszintén elmondta.
 

Fotó: promenad.hu


Fotó: promenad.hu

– Mikor alakult meg a mártélyi Jobbik, és milyen céllal?

– Borda Anikó: 2015-ben alakultunk, akkor az iskola megtartása érdekében.

– Most miért döntöttek a feloszlatása mellett?

– Ez az ügy egészen decemberig nyúlik vissza. Almási István hódmezővásárhelyi polgármester halála után Kiss Attila, a Jobbik jelenlegi országgyűlési képviselő-jelöltje megkeresett, hogy elvállalnám-e a vásárhelyi polgármester-jelöltséget. Én ezt nem szerettem volna, de ennek ellenére fel kellett mennem Pestre egy beszélgetésre Szabó Gáborékhoz (a Jobbik pártigazgatója – a szerk.) Mire felértünk, már odaért egy e-mail, hogy Márki- Zay Péter mégis vállalja ezt a felkérést, akit pedig korábban Dombi-Kiss László, a Jobbik vásárhelyi szervezetének elnöke kért fel erre. Méghozzá azért vállalta, mert kirúgták.

Ez így történt, és nem fordítva, ez szűkebb berkekben köztudott. Ezzel kapcsolatban már az elején hazudott Márki-Zay.

– Akkor ezek szerint Kiss Attila felkérte önt, Dombi-Kiss László pedig Márki-Zay Pétert? Nem volt egyeztetés?

– Köztudott, hogy Kiss Attila és Dombi-Kiss László nem szeretik egymást, sok dologban nem értenek egyet. Ráadásul mire felértem Pestre Kiss Attilával, Dombi-Kiss László küldött egy olyan e-mailt is Hegedűs Lórántné országgyűlési képviselőnek, hogy ellenem eljárás folyik sikkasztás miatt. Ez természetesen nem volt igaz. Be akart sározni, egyszerűen csak azért, mert nem vallottunk egy nézetet, mert

soha nem álltam oda Kis Andrea MSZP-s képviselő, jelenlegi alpolgármester asszony mellé.

– Kis Andrea is képben volt már ekkor a Jobbik helyi szervezeténél? És ha igen, miként?

– Persze! A Jobbik nem Márki-Zay Péter személye miatt fogott össze az MSZP-vel, a szálakat már sokkal korábban mozgatta Dombi-Kiss, még decemberben – amikor Márki-Zay elsőre nemet mondott – megkereste Kis Andreát, és azt szerette volna, hogy ő induljon a polgármesteri pozícióért a két párt közös támogatásával. A jobbikos önkormányzati képviselőt, Molnár Lászlónét esélytelennek ítélték Pesten, de végül a szocialista Kis Andreát sem engedte a pártvezetés.

A teljes interjú a Promenad.hu oldalon erre a linkre kattintva olvashatják el.