Fotó: twitter.com
Hirdetés

A 92 éves Soros György átadta több milliárd dolláros birodalmának vezetését 37 éves fiának, Alexandernek, aki a Wall Street Journalnak elmondta, hogy folytatni kívánja a baloldali politikusok és ügyek támogatását. Az interjúból természetesen kiderült, hogy az amerikai tőzsdespekuláns aggódik Donald Trump volt elnök újraválasztása miatt, és mindent el fog követni, hogy ez ne történjen meg. Bár ő és apja „hasonlóan gondolkodnak”, Alexander Soros a lapnak fenyegetően és cinikusan elmondta, hogy ő „politikusabb”, mint apja. Fő céljai között megemlítette a szavazati jogokért folytatott küzdelmet. Itt meg kell említeni, hogy az Egyesült Államokban ez a választások tisztaságát biztosító szabályok elleni baloldali harcot jelenti. A 2020-as elnökválasztáson demokrata vezetésű államok így tették lehetővé a levélszavazatok kibővítését úgy, hogy azok törvényes ellenőrzése gyakorlatilag lehetetlenné vált.

Alexander Soros – aki a Nyílt Társadalom Alapítványok honlapján annak elnökeként szerepel – arról is nyíltan beszélt, hogy a közelmúltban találkozott a Biden-kormány tisztviselőivel, Chuck Schumer szenátusi többségi vezetővel, Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel és Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnökkel. Soros évente 1,5 milliárd dollárt juttat az Open Society Foundationsön keresztül többek között bevándorláspárti és LMBTQ-propagandista szervezeteknek.

Voltak olyanok, akik kétségbe vonták, hogy a 92 éves Soros György valaha is átadja még élete során a legfelső vezetést – írta a Wall Street Journal. Ezen túlmenően korábban azt mondta egy interjúban, hogy „Elvből nem akartam, hogy az alapítványt valamelyik gyermekem vegye át. Úgy gondoltam, hogy az irányítást az arra legrátermettebb embernek kell átvennie.”

Éveken keresztül a Soroshoz közel állók azt gondolták, hogy egyértelműen Alex féltestvére, az 52 éves, pénzügyi hátterű jogász, Jonathan Soros lesz az utód.

Korábban írtuk

A magas, sportos alkatú Jonathan apjával teniszezett, egy darabig maga is az alapítványnál dolgozott. Most azonban nyilvánvalóvá vált, hogy Soros György már minimálisan sem ad a látszatra: a birodalom élére nem pénzügyi szakember kell, hanem csak a politika befolyásolása iránt érdeklődő Alex.

Ezek voltak Soros György legnagyobb botrányai

Soros György az 1970-es és 80-as években fedezeti alapkezelőként építette fel vagyonát, spekulálva a gazdasági és politikai változásokra. Egyik legismertebb botrányos ügye a brit font 1992-es bedöntése volt, amely több mint egymilliárd dollár nyereséget hozott számára, míg nehézségeket a brit adófizetőknek.

Amikor az ügy erkölcsi hátteréről kérdezték, közölte: „azért csinálom, hogy pénzt keressek, nem tudok és nem is akarok foglalkozni a tetteim társadalmi következményeivel.”

Később, 2008-ban a magyar OTP-bank nagy shortolásával (vagyis a részvények csökkenésére való fogadással és egy későbbi vásárlásának az ígéretével) pedig 675 ezer dollárt keresett.

Az ügylethez kapcsolódva a piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt felügyeleti eljárás is indult, és akkor a Soros Fund Management LLC-t 489 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

A CBS-nek adott 1988-as interjújában, amikor Soros Györgyöt arról kérdezték, hogy nehezére esett-e segédkezni a magyarországi zsidók tulajdonának elkobzásában, úgy fogalmazott: egyáltalán nem, és nem érez bűntudatot. Az interjúban elhangzott, hogy nem vallásos, és szerinte Istent csak az ember teremtette.

Soros György Ukrajnában is felbukkant, 2015-ben Petro Porosenko államfővel is tárgyalt, sőt a Nemzetközi Reneszánsz Alapítványán keresztül a forradalomba torkollott majdani eseményekben is részt vett.

Sőt, egy interjúban azt is elmondta, hogy a tüntetőknek anyagi támogatást nyújtott. Nemrégiben pedig egy véleménycikkében arról értekezett, hogy nem számítanak az ukrán veszteségek, a háborút folytatni kell, a konfliktus vége pedig gyógyír lesz mindezekre.

A magyar származású üzletember a migránsok Amerikába való szervezésében is segédkezik, Ron Kovach, a Szövetség az Amerikai Bevándorlási Reformért (FAIR) sajtószóvivője egy interjúban arról beszélt:

„Soros és árnyékszervezetei kéz a kézben dolgoztak a Biden-adminisztrációval, amióta Biden hivatalba lépett, hogy ne csak megvédjék a bevándorlókat, hanem még több illegális bevándorlót bátorítsanak arra, hogy az Egyesült Államokba érkezzen.„

Soros fia áll a dollárbaloldal mögött

Soros György fia már 2018-ban is aktívan támogatta a magyarországi baloldalt, sőt tüntetni is eljött Budapestre. Soros Alex már korábban átvette a magyar ügyek irányítását. Amikor Budapestre jön elválaszthatatlanul mellette van afroamerikai barátja, élettársa, Maxwell Osborne.

Az Origo úgy tudja, Alex és barátja szemelte ki Gulyás Mártont vezető baloldali propagandistának, ők láttak benne fantáziát. De bíztak Gurmai Zita szocialista politikus fiában, a magát – Gulyás Mártonhoz hasonlóan – újabban újságírónak álcázni igyekvő másik politikai aktivistában, Gulyás Balázsban is, aki a demokratikus választások elleni tüntetések főszervezője volt.

Nagyon szoros kapcsolat

Alex Soros évek óta elválaszthatatlan a divattervező és politikai aktivista Maxwell Osborne-tól, kapcsolatukat celebeket felülmúló módon fotók tömegével dokumentálják nyilvánosan. Láthatóan ez a Soros-fiú LMBTQ-propagandájának része.

Bár mindenki tudta a New York-i felső tízezer köreiben, hogy ők ketten egy párt alkotnak, de a Soros-fiú politikai szerepére tekintettel mégis okoztak némi meglepetést, amikor 2018 szilveszterének éjjelén egy látványos videóval, sőt egy közös ágyfotóval hivatalosan coming-outoltak, egyenesen Dominikából, a közös szállodai szobából.

Alex Soros büszkén dokumentálja találkozóit vezető amerikai baloldali politikusokkal is. Rendszeresen találkozik Hillary Clintonnal vagy Barack Obamával is. Arról általában nem számolnak be, hogy a találkozókon miről esik szó.

Az illegális bevándorlás fő támogatója

Alex Soros támogatja az illegális migrációt. Rendszeresen közzétett videókban buzdítja a migránsokat arra, hogy induljanak meg Európa felé.

Amikor Budapesten jár, Alex Soros rendszeresen a Four Seasons elnöki lakosztályában száll meg, ahol 2 millió forint egy éjszaka.

A háború egyik legfőbb támogatója

Soros fia 2022-ben az alapítványi birodalmuk egyik fő fórumának számító Európai Külkapcsolati Tanácson úgy vélte, hogy nem lehetséges békekötés a hadviselő felek között, és azt sürgette, hogy a Nyugat katonákat is küldjön Ukrajnába.

Alexander Soros úgy vélte, hogy Nyugat-Európának és az USA-nak már rég háborúznia kellene Oroszországgal, s ha utóbbi nem rendelkezne atomarzenállal, akkor már megtörtént volna egy ahhoz hasonló katonai beavatkozás, mint amilyet a Nyugat hajtott végre az egykori Jugoszlávia területén az 1990-es években, a délszláv háború idején.

Alexander Soros szerint békekötés sem lehetséges az ukrajnai konfliktus szerepelői között. Mint kifejtette, nem hisz abban, hogy a két fél tárgyalóasztal mellett rendezheti a helyzetet, s szerinte az a fő kérdés, hogy ki fog előbb „megfagyni”, vagyis abbahagyni a hadviselést. Ifjabb Soros a jelenleginél nagyobb nyugati szerepvállalást nevezett kívánatosnak.

A Külkapcsolati Tanács a Soros-hálózat egyik fontos, háttéremberekből álló fóruma, ahol a számukra legfontosabb politikai kérdésekről egyeztetnek. A think tank ülésein időnként magyar tagok – például Bajnai Gordon egykori baloldali miniszterelnök, valamint Gyurcsányné is képviseltetik magukat, s maga Soros György is rendszeresen mond ott beszédeket.

Rendszeres vendég Bidennél

Alexander Soros rendszeres vendég a Fehér Házban, amióta Joe Biden az amerikai elnök – derült ki a Fox News nyomozásából. Információik szerint 2021 óta legalább 14 alkalommal járt a Fehér Házban.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el az Origo oldalán.