Hirdetés

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője a felhatalmazási törvénnyel kapcsolatban arról beszélt, hogy szerinte a kormánynak azért kellett a korlátlan hatalom, hogy korlátlanul gazdagodhassanak a járvány alatt is.

„Félezer halott, több ezer hazazavart beteg, kirúgott kórházigazgatók, félmillió munkanélküli, becsődölt cégek, mindez három hónap alatt; és ezek után nekünk kellene bocsánatot kérnünk, hogy nem voltunk hajlandóak korlátlan időre megszavazni ezt az elmebajt?” – tette fel a kérdést.

Szerinte éppen a kormányoldalnak kellene bocsánatot kérnie, mert a rendkívüli hatalmat nem arra használta, hogy „ennek a népnek kicsit jó legyen”.

Korábban írtuk

Orbán Balázs, Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a képviselő a felhatalmazási törvénnyel kapcsolatban hazugságokat állított, hiszen a jogszabály szükségszerű és fontos volt a járvány elleni védekezéshez.    

Lloyd George volt brit miniszterelnök szavait idézve megjegyezte: vannak politikusok, akiket azzal kellene büntetni, hogy beszédeik színvonalán éljenek.

Ha így lenne, akkor ön nagyon rosszul járna – mondta.