Hirdetés

Jakab Péter (Jobbik) véleménye szerint nem történt más Brüsszelben, minthogy a miniszterelnök ujjat akart húzni az EU-val, izmozott, aztán jött a Szájer-botrány, és a kormányfő egy hét alatt „becsicskult”. Szerinte Orbán Viktor gyáva ember itthon és Brüsszelben is. Megjegyezte, nagyon szép beszédet mondott a kormányfő, „jár érte a krumpli, kár, hogy Lipótot bezárták”.

A koronavírus-járványról szólva közölte, több mint hétezer halott emlékezteti az országot a miniszterelnök nagyotmondására és semmittevésére. Összefogásra lenne szükség az országban, de a kormányfő csak egy valamit tud adni, gyűlöletet – hangoztatta. Azt mondta, a kormánynak át kellene vállalnia a bajba jutott dolgozók bérköltségének 80 százalékát, meg kellene emelnie az álláskeresési járulék időtartamát és összegét, az átlag alatt kereső munkavállalóknak pedig visszaigényelhetővé kell tenni az szját.

Szerinte nem a bérek, hanem az árak emelkednek, a paprikás krumpli egy év alatt 30 százalékkal lett drágább, miközben a nyugdíjakat 1,4 százalékkal tervezik emelni. Úgy folytatta: kormányzás, válságkezelés nincs, elhallgattatás, büntetés, fenyegetőzés van; a miniszterelnök szegénységre és félelemre építi a hatalmát.

Az ellenzéki összefogásról azt mondta: az ellenzék rendkívül sokszínű, mégis képes összefogni, száz meg száz kompromisszumot megkötni, mert sokkal fontosabb számára a nemzet, mint önmaga, nem úgy, mint a kormánypártoknak.

Korábban írtuk