Hirdetés

Vejkey Imre (KDNP) arról beszélt: a kormány minden megtesz, hogy a családokat, a fiatalokat, a nyugdíjkasokat és a vállalkozásokat megvédje a szankciós többletkiadásokkal szemben. Elmondta: a 2022 januárjában bevezetett és azóta többször meghosszabbított lakossági kamatstop 305 ezer családot védett meg a magas kamatoktól, és 140 milliárd forintnyi szankciós kamatfelárat vett le a családok válláról. Az intézkedést kiterjesztették a vállalkozásokra is, amelyek így 80-85 milliárd forintot takaríthattak meg – tette hozzá.

A kormány a fiatalok védelme érdekében kedvezményes diákhitelszámla bevezetéséről döntött, a szankciós infláció minél hamarabbi letörése érdekében pedig idén júliustól a kiskereskedelemben kötelező akciózást és online árfigyelő rendszer bevezetését rendelte el – idézte fel.

Hangsúlyozta: a baloldal nem támogatja ezeket az intézkedéseket, ők minden erejükkel a magyar emberek ellen dolgoznak. 

Fónagy János, Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára a kormány által indított hitelprogramokat emelte ki, így a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogramot, amely alacsony kamatozású kölcsönökkel segíti a hazai vállalkozói szektor válságból való kilábalását.

Korábban írtuk

Hangsúlyozta: a jelenlegi helyzetben felértékelődött a támogatott hitelek szerepe, amely elősegítheti a magyar cégek régiós versenyképességének növelését.