Fotó: MTI/Soós Lajos, szerk.
Hirdetés

Keresztes László Lóránt (LMP) közölte: a salátatörvény-jelleg mögött politikai megfontolások állnak, egy kétharmaddal rendelkező kormánynak ugyanis nem érdeke, hogy az ellenzék támogathasson számára elfogadható javalatokat.

Sokszor láthatók koncepcionális hátraarcok – fogalmazott meg egy kritikák az igazságügyi tárcával kapcsolatban. Szerinte ez nem erősíti a közbizalmat.

Úgy folytatta: a kormányzat már azzal törvényt sértett, ahogy beterjesztette javaslatát, hiszen azt nem előzték meg egyeztetések az érintettekkel, a szakmai szervezetekkel. Nem tették közzé a javalatot és annak indoklását.

A végrehajtás, az ingóságok árverezése kapcsán elfogadhatatlannak nevezte, hogy ha nem sikerül megszerezni a tárgy értékének 35 százalékát, akkor 1 százalékon is értékesíthető az. Ez szerinte a végrehajtást kérőt sem szolgálja, és az adós megbüntetése sem lehet cél.

Korábban írtuk

Ez önmagában is lehetetlenné teszi, hogy az LMP megszavazza az előterjesztést, ám módosító javaslat benyújtásának nem látják értelmét – jelentette ki.