Kocsis Máté (Fidesz) közölte, az ország lassan túl van a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán, egyre többen szereznek védettséget, mert a kormány oltási program eredményes. Minden oltás jó – hangsúlyozta.

Hirdetés

Magyarország az Európai Unió legsikeresebb oltási programját hajtja végre, időben lépett a kormány és szerezte be a biztonságos vakcinákat – értékelt.

Több adatot is kiemelt, így a 37 százalékos magyar átoltottságot szemben a 21 százalékos uniós átlaggal. Hozzátette: vannak tagállamok, ahol csak az idős, krónikus betegeket oltják, itthon viszont minden korosztály megkaphatja az oltást.

Kocsis Máté szerint az egész járvány elleni védekezést végigkísérte, hogy a baloldal a támadási felületet keresi, a kormánypártokat akarják legyőzni, nem a járványt. Ezt tették a védőfelszerelésekkel, az iskolák nyitásával, a vakcinákkal kapcsolatban. Korózs Lajos kamuvideójával indította el az egész elbizonytalanító kampányt – jegyezte meg.

Korábban írtuk

Nem tudok felidézni egy pillanatot sem, amikor kivették volna részüket a járvány elleni küzdelemből – fogalmazott, majd politikai haszonszerzéssel, szívtelen és lelketlen politikával vádolta az ellenzéket. Azt is firtatta, hányan haltak meg amiatt, mert nem oltatták be magukat, mivel a baloldal elbizonytalanította őket.

Kezdeményezte, hogy néma felállással emlékezzenek a járványban elhunytakra és fejezzék ki tiszteletüket a védekezésben résztvevőknek.

Kövér László házelnök közölte, a jövőben ilyen javaslatot a házbizottságon tegyenek, de a nap folyamán elhangzottakból arra következtet, hogy ez a kezdeményezés konszenzust élvez, ezért megkérte a képviselőket, hogy egyperces néma felállással fejezzék ki tiszteletüket.

Tisztelgés az orvosok, ápolók, rendőrök, katonák teljesítménye előtt, és tiszteletadás az elhunyt honfitarsainknak, határon innen és túl.

Posted by Kocsis Máté on Monday, April 26, 2021

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a felszólalásra válaszolva emlékeztetett arra, hogy múlt héten az Egészségügyi Világszervezet (WHO) regionális igazgatója méltatta az oltási kampányt. Az igazgató szerint nem politikai, hanem az életmentés eszközeként kell tekinteni a vakcinákra – mondta, hozzátéve, ezeket a kijelentéseket a baloldal sosem hallja meg, szerintük az orosz és a kínai oltóanyagra fordított pénz pénzkidobás. Ez halálkampány! Elfogadhatatlan – hangoztatta.