Amint arról beszámoltunk, Nagy Attila Tibor baloldali tanácsadó a PestiTV Polbeat Pankráció című műsorában arról beszélt, itt lenne az ideje, hogy az ellenzék szóljon a koronavírusban elhunytakat gyászolókhoz, ugyanis „számításai szerint” idővel 100-150-200 ezer embert meg lehetne szólítani ezekkel az üzenetekkel, amivel „egy párt adott helyzetét is el lehet dönteni.”

Hirdetés

– Az ellenzék adott része, beleértve a DK-t, miután nem szól közvetlenül a gyászolókhoz egyelőre, ezért nem tudja kellőképpen kihasználni a gyászból adódó fájdalmat – mondta a stúdióban ülők megdöbbenésére a baloldali stratéga.

A műsorban Törcsi Péterhez hasonlóan Lánczi Tamás is azonnal leszögezte, hogy szerinte elfogadhatatlanok ezek a gondolatok.

– Ha elkezdjük elemezni az elhangzottakat, akkor mi magunk is hullarablók leszünk. Nem szabad az ilyen kommunikációnak teret engedni, visszataszítónak tartom, hogy valaki azt fejtegeti, emberek halálából és személyes tragédiájából hogyan lehet politikai hasznot húzni – mondta a demokrata.hu megkeresésére Lánczi Tamás.

Fotó: T. Szántó György/Demokrata
Lánczi Tamás

A politológus hozzátette, hogy még a háborúban sem szabad mindent elkövetni, a polgári működésnek is kell hogy legyenek bizonyos etikai normái, amiket nem lehet áthágni. Az elemző emlékeztetett arra, hogy Nagy Attila Tibor szavai kiválóan rímelnek Krekó Péter elhíresült mondataira.

Korábban írtuk