Harminc napra nem jogerős végzéssel szerda délután elrendelte a pedofíliával gyanúsított volt LMP-s politikus letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság – közölte a napilap megkeresésére Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője. A bíróság a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt hozta meg a legszigorúbb kényszerintézkedésről szóló döntését.

Hirdetés

Ismert, K. Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki elfogatóparancsot vasárnap, majd egy nappal később el is kapták. A Metropol szerint K. egy 13 éves kisfiút csalt el otthonról, akit orális szexre akart kényszeríteni.

Az áldozat a történtekről odahaza beszámolt a szüleinek, akik feljelentést tettek.

Az egykori LMP-s politikus kampányát a párt nagyágyúi segítették annak idején. Hadházy Ákos például, aki ekkor a szervezet társelnöke volt, nagyon jó jelöltként jellemezte őt a Nagyatád TV riporterének 2017-ben. Ennek ellenére néhány hónappal később, 2018 januárjában az LMP közölte, mégsem K.-t indítják az áprilisi voksoláson, az okokról pedig nem adtak tájékoztatást.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható.

Korábban írtuk