Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

„Nem lesz elég a fotelben ücsörögni, kommentelni, ma miénk itt a tér, a pesti utca, de vissza kell venni a falvainkat és városainkat” – mondta az ügyvéd a Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen, a Kossuth téren összegyűlt szimpatizánsai előtt.

„Mi, magyarok, összefogunk. A Talpra, magyarok! Közösségében nem számít, hogy valaki konzervatív polgári demokrata, nemzeti liberális, vagy éppen szociáldemokrata, nem számít, hogy nő vagy férfi, idős vagy fiatal, egyedülálló vagy családos, hívő vagy ateista. Nálunk egy számít: ha valaki tenni akar a hazája, a gyermekeink és az unokáink biztonságos és élhető jövőjéért” – mondta Magyar Péter.

Közölte azt is, hogy elindulnak a június 9-i európai parlamenti választáson. Azt ígérte, „amikor eljön az ideje”, bejelenti azt a pártot is, amelynek segítségével elindulnak a voksoláson. Olyan eredményt szeretne elérni, ami „az első szög lesz a NER koporsójában”. Hozzátette: várják a jelentkezéseket az EP-listájukra, a pályázási és a szavazási feltételek hétfőtől elérhetőek a honlapjukon. Hangsúlyozta: június 9. szerinte sorsdöntő nap lesz, amelyen alternatívát kínál a magyaroknak. Közölte, hogy két hónap alatt bejárják az országot.

Az ügyvéd beszédében Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét a NER pillérének és biztosítékának nevezte. Hozzátette, hogy Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc párosa húsz éve változatlan. Később azt szorgalmazta, hogy „indítsunk új időszámítást Magyarországon”.

Korábban írtuk

Magyar Péter bejelentette, hogy a Legyél a változás! Egyesületbe várja közössége szimpatizánsait, támogatóit. Azt mondta: az egyesület jogi kereteket ad majd együttműködésüknek, az erőfeszítéseiket összefogó Talpra, magyarok! Közösségének és lehetővé teszi, hogy bárki akár önkéntes munkával, akár tanáccsal vagy akár anyagiakkal támogathassa közös ügyüket.

Beszéde végén azt üzente: „anyák napján találkozunk”.

A beszéd Kossuth téri helyszínére a Deák Ferenc térről indult menet szombat délután, amelyet „Talpra magyarok! Ne féljetek!” feliratú molinó mögött Magyar Péter vezetett.

Magyar Péter egy korábbi interjúban szellemeskedve azt sugallta, hogy már megkeresték őt az amerikai nagykövetségről, így kapcsolatban áll az amerikai balliberális oldallal. A szombati tüntetésen egyeseknek szemet szúrhatott, hogy több száz milliós hang- és kivetítőtechnika segíti a tüntetés lebonyolítását. Hasonló eszközöket láthattunk már a baloldal korábbi politikai rendezvényein. A Magyar Péter-jelenség tökéletesen beleillik a Soros-hálózat belpolitikai nyomásgyakorlásai során tapasztalható nemzetközi mintákba a Magyar Nemzet szerint

Akár 200 millió forintos költségű hangtechnika és kivetítők voltak Magyar Péter szombati demonstrációjának a helyszínén – írja az Origo cikke alapján a Magyar Nemzet. Feltűnő, hogy a baloldal is ilyeneket használt a 2022-es kampányban, amikor külföldről származó pénzekkel finanszírozták őket. Akkor Márki-Zay Péter mögé álltak be az ellenzéki erők, ám jól látható,

hogy a szombati, Kossuth téri tüntetésen is hasonló eszközök voltak, mint Márki-Zay Péter 2022-es megmozdulásán.

A tüntetések anyagi hátteréről nincsenek pontos adatok, Magyar Péter azonban azt állítja, saját és támogatói forrásból finanszírozza a megmozdulásokat.Ám ezt több okból is nehéz elhinni. Jelentős összegekről van szó, de egyelőre nincs konkrét információ, ezeket még Magyar Péter sem mondta el – mutatott rá a Magyar Nemzet megkeresésére Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

A szakértő felhívta a figyelmet: Magyar Péter esetében gyakorlatilag

ugyanazt a projektet láthatjuk újracsomagolva, mint amit Márki-Zay Péternél is láthattunk.

Magyar Nemzet

Az MTI helyszíni tudósítói szerint a tömegben magyar és uniós lobogók mellett roma zászlókat is lengettek, és egy nagy méretű svájci zászló is megjelent több magyar helységnévtábla mellett. A vonulók mások mellett „változást akarunk”, „kiállunk a hazánkért” rigmusokat skandáltak, valamint az „Orbán-rendszer eladó vagy élhető országra cserélhető”, „nem félünk” és „én is szeretnék itthon élni” feliratú táblákkal érkeztek.

A Kossuth téren Magyar Péter beszéde előtt Bálint András szavalt, Nagy Ervin külföldön élő magyarok leveleit olvasta fel, majd Keresztesi Péter, egy Svájcból érkezett civil állt színpadra. Őket Nagy János, az előző választáson a DK-Momentum-Jobbik-MSZP-LMP-Mindenki Magyarországa összefogás színeiben indult szigetszentmiklósi polgármester, Tarr Zoltán református lelkész beszéde, Rost Andrea operaénekes és Nagy Ervin produkciója követte.