Már a bíróság is megállapította, hogy százezer forintos pénzbüntetést kell fizetnie Hadházy Ákosnak a karmelitánál májusban történt kordonbontás miatt – tudta meg a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) október 20-án hozott végleges végzést azt követően, hogy a rendőrség gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési eljárást indított és megállapította, hogy Hadházy Ákos volt a jogellenes tüntetés szervezője. Emiatt szabtak ki a képviselőre százötvenezer forintos büntetést, amit a bíróság ötvenezer forinttal csökkentett. A Magyar Nemzet kérdésére a Fővárosi Törvényszék megerősítette, hogy a PKKB valóban pénzbírságot szabott ki az ügyben.

A történtek előzménye, hogy Hadházy Ákos és több momentumos politikus május 9-én a párt szimpatizánsaival együtt már sokadszorra vonult a karmelita elé. A tüntetők ott újra lebontották a kolostor körül felállított kordonokat.

A negyven-ötven fős csapat az Európa-nap alkalmából uniós zászlóval vonult a helyszínre, majd a kordonok lebontása után azokon ülve igyekeztek megakadályozni, hogy ne lehessen a kordonokat helyreállítani. A rendőrség ezután indított eljárást.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk