Ahogy arról korábban beszámoltunk, november 4-én az Index írta meg, hogy a fővárost vezető baloldal eladná a budapesti Városháza kiemelkedően értékes ingatlanát.

Hirdetés

A Magyar Hírlap emlékeztet: bár Karácsony Gergely kezdetben mindent tagadott, a napról napra megjelenő újabb információk hatására kénytelen volt részleges beismerő vallomást tenni, hiszen az egyik hangfelvételen a Városháza eladási terveiről Barts Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatója is beszélt.

Az egyre terebélyesedő botrány során nyilvánosságra került hangfelvételek nem csupán azt erősítették meg, hogy a Városháza értékesítése ügyében komoly tárgyalások zajlottak, hanem az is kiderült, hogy a Fővárosi Önkormányzatban a nagy értékű ingatlanok eladásakor nagy pénzeket jutalékos rendszerben visszaosztogattak – számol be a Magyar Hírlap.

Karácsony Gergely minden felmerülő kérdést az asztal alá söpörhetett, mert az őt támogató baloldali pártok mindeddig mélyen hallgattak, ám szerdán összeül a Fővárosi Közgyűlés, és a napirendi pontok között szerepel a Fidesz–KDNP-frakció javaslata is a vizsgálóbizottság felállításáról. Ennek megvalósítása viszont csak akkor lehetséges, ha az eddig érdektelenséget mutató baloldali képviselők is tudni akarják, mi történt a hátuk mögött, és megszavazzák a javaslatot – írják.

További részleteket a Magyar Hírlap oldalán, IDE KATTINTVA olvashatnak.

Korábban írtuk