Hirdetés

Jakab Péter, a Gyurcsány-szövetséges Jobbik elnöke arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szerint a magyar gazdaság jobban teljesít, mint az osztrák, de Ausztriában pénzt adnak a bajba jutottaknak. Hozzátette, a kormányfő családja a válság alatt is „hasít”, a népnek viszont növekvő árak és munkanélküliség, becsődölt vállalkozások jutnak – fogalmazott.

A képviselő azt mondta, az ő álma a normálisan működő egészségügy, „a magyar melós” megbecsülése és az elszámoltatás.

Orbán Viktor úgy válaszolt, a válság idején nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak segítettek, így bértámogatást és hitelmoratóriumot vezettek be, járulékokat engedtek el, több adónemet csökkentettek és jelentős beruházási támogatásokat adtak a munkahelyek megmentésére.

Jelenleg 55 ezerrel dolgoznak kevesebben, mint egy éve, ennyi munkahelyet veszettek el a válság idején, de vállalták, hogy legalább annyit hoznak létre, mint amennyit a járvány megsemmisít – közölte Orbán Viktor.

COVID 2/126. Azonnali kérdések // Parliamentary Q&A

COVID 2/126. Azonnali kérdések // Parliamentary Q&A

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, March 16, 2021

Megjegyezte: a járványkezelés rossz példái ügyében a képviselőnek szövetségesénél, Gyurcsány Ferencnél kellene érdeklődnie.

Viszonválaszában Jakab Péter azt mondta, a kormány ősszel szerinte hagyta összeomlani az egészségügyet és a munkaerőpiacot. Úgy vélte, mások bajából hasznot húz a kormány, és lenézi a kisembereket, de pofára fog esni. Erre a miniszterelnök úgy reagált:

a szerencsi időközi választáson a Jobbik esett az arcára, amikor diadalt hirdettek, mégis vereséget szenvedtek.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy nem szegény ember Jakab Péter.

– Miért tesz úgy, mintha nem lenne milliomos? – kérdezte Orbán Viktor a Jobbik elnökét, hogy miért játssza el a szegény embert. – Ez kétszínűség! – mondta a miniszterelnök.

COVID 2/126. Szegénylegény // Poor guy 🤣

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, March 16, 2021

Mint ismert, az Origo összeállításából nemrég kiderült:

Jakab Péter több mint hatmillió forintba kerül havonta az adófizetőknek.

„Jakab Péter az egyik legjobban fizetett képviselő, jövedelme alapján a legjobban kereső egy százalékba tartozik” – fogalmazott a közösségi médiában a szerényen élő politikust eljátszó Jobbik-elnökről az Origo.

A hatmilliós Jakabnak járó juttatások részletes listája itt olvasható.

Amikor februárban balesetet szenvedett az az autó, amiben a Jobbik-elnök is utazott, sajtóhírek szerint az egyébként Jakab által használt kocsit egy munkatársa, Hajnády K. Endre vezette, aki a közelmúltban hagyta ott a Mirkóczki Ádám vezette Egert a budapesti kihívás kedvéért.

Korábban írtuk