Fotó: MTI/Kovács Tamás
Jakab Péter felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. október 18-án
Hirdetés

Jakab Péter legutóbb önkényesen büntetőeljárást kezdeményezett a párt alelnöke, Potocskáné Kőrösi Anita ellen, ami jó eséllyel a pártelnök politikai bukását jelentheti – értesült a Metropol.

A végjáték utolsó fejezete ott kezdődött, hogy néhány napja a pártelnökség szembefordult a pártelnökkel, és hatalmaskodó kabinetfőnökével, Molnár Enikővel. Jakab Péter ekkor már puccsot emlegetett, és több jelenlévő szerint lemondással fenyegetőzött – emlékeztet a lap.

Minden eshetőségre készen Jakab Péter saját kezűleg meg is írta a lemondását, majd ezt követően néhány nappal, hétfőn büntetőfeljelentést tett a párt alelnöke ellen. A dunakeszi szervezet elnöke erre hétfő este etikai eljárást kezdeményezett ellene, lényegében a pártelnök felfüggesztését követelve.

A legújabb fejlemények szerint már a teljes pártelnökség követeli Jakab Péter távozását. A Metropol úgy értesült, hogy a parlamenti frakció kétharmada máris támogatja őket ebben. Új fejlemény az is, hogy Ander Balázs a választmány rendkívüli összehívását kezdeményezte. Ezzel végképp megpecsételődhet Jakab Péter politikai sorsa.

A Metropol cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk