„Mi a helyzet nálatok?” – az LMP szeretné megismerni az országot.

A Lehet Más a Politika új videóval jelentkezett Facebook-oldalán Szél Bernadett-tel a főszerepben, aki Helyi ügyek nevű új kezdeményezésüket reklámozza.

Sziasztok! Mi a helyzet nálatok?

– teszi fel a tőle megszokott rossz hangsúllyal a felvezető kérdést a balatoni naplementével a háttérben ücsörgő Szél Bernadett. Ad is rögtön pár ötletet: Nincsen elég háziorvos? Nincsen elég bölcsődei férőhely? Probléma van a szemétszállítással? De a kedvencünk ez:

Nem tudsz hazajutni, mert nem úgy jár a busz?

Szél Bernadett a Helyi Ügyekről

Elindult a Helyi Ügyek! http://www.helyiugyek.huEzen a weboldalon elküldheted nekünk, milyen problémákkal találkozol nap mint nap, így a Parlamentet egy fontos helyi ügy megoldására használhatod.

Gepostet von LMP – Lehet Más a Politika am Mittwoch, 16. Mai 2018

Ha nehézségünk támad, elég hívni Szél Bernadettéket, nekik elmondhatjuk:

Bármi gond van nálatok, minket minden érdekel.

Az LMP ugyanis, mint Szél Bernadett hangoztatja, szembesíteni szeretné a magyar kormányt a valósággal. Mondja ezt a vidéken alig létező pártocska, előbb talán nekik kellene szembesülni a messzi vidék valóságával, ahol a kutya nem volt kíváncsi haladó politikájukra. 

Segítsetek nekünk, hogy megismerjük a ti életeteket.

Nos, új oldalukon valóságos szupercsapat várja megkeresésünket: ők az ügyvivők, a Helyi ügyek vivői. Amikor szemügyre vesszük az LMP-s szuperhősök portréját és a hívószavakat, hogy milyen ügyben kereshetjük őket, vakarhatnánk a fejünket, hogy a nem járó busz vagy a háziorvoshiány ügyében ugyan kit kellene keresnünk a kiváló gárdából:  

  • Schmuck Erzsébet – Ha a természetvédelem a tét
  • Szél Bernadett – Ha az ország van veszélyben
  • Keresztes L. Lóránt – Ha a jogaidon tipornak
  • Hadházy Ákos – Ha lopják a közpénzt
  • Demeter Márta – Ha veszélyben a közbiztonság
  • Ungár Péter – Ha a nemzetközi helyzet fokozódik
  • Csárdi Antal – Ha költenél, de nincs rá költség
  • Szabó Szabolcs – Ha oktatás helyett kioktatnak

Túl azon, hogy a fenti politikusok várva várják megkeresésünket (ha rájuk kattintunk, láthatjuk a konkrét területeket, ahol kompetensnek érzik magukat, ezek alapján igen sokoldalúak), van egy külön ügybejelentő aloldal is, ahol elsírhatjuk bánatunkat Szél Bernadettéknek.

Most jött el a te időd! Biztos neked is van a környékeden olyan fontos ügyed, ami megoldásra vár. Itt az idő, hogy a Parlamentet is bevonva tegyél érte. Mondd el a te helyi ügyedet nekünk és mi segítünk megoldani azt! Töltsd ki az alábbiakat értelemszerűen, és hamarosan jelentkezünk. Arra kérünk, hogy minél részletesebben írd le a problémát. Külön figyelj arra, hogy pontosan beazonosítható legyen fizikailag is a helyszín, hogy a helyi LMP-sek minél előbb neki tudjanak állni felmérni a helyzetet és nekikezdeni dolgozni a probléma megoldásában.

Itt olyan témakörök közül is választhatunk már, mint a nemi esélyegyenlőtlenségek vagy a tudománypolitika. Igényesen sikerült összeállítani a listát az ügyvivők szakterületei közül: az állatvédelem kétszer is szerepel a felsorolásban, emellett választhatunk biztonságpolitika és biztonságpolitika részei kategóriát is a problémánkhoz.

De ez még nem minden. Szél Bernadették meg is hívnak bennünket az Országházba:

Jelentkezz és nézd meg testközelből hogyan dolgozik az LMP frakciója az országgyűlésben. Éld át néhány órára, miként telik egy LMP-s parlamenti képviselő napja az ország házában. Ismerd meg a munkánkat. Most kinyitjuk neked a Parlament kapuit.

Az egész oldal felépítése és az ezzel kapcsolatos kommunikáció kísértetiesen hasonlít a Momentum Mozgalom több ízben meghirdetett Cselekvés körei akciójára, ahol szintén az volt (lett volna) a cél, hogy távoli problémák is eljussanak a belvárosi politikusokhoz. Az LMP hozzájuk képest annyival tud többet kínálni, hogy ők parlamenti sétával is tudnak kecsegtetni, Fegyőrék, mivel nem érték el az öt százalékot a választásokon, legfeljebb az Országház körül sétálgathatnak.