Hirdetés

Facebook-oldalán a Fidelitas olyan videót tett közzé, amelyben az látszott, hogy aktivistáik a 99 Mozgalom székhelyének udvarára szórtak játékpénzt, demonstrálandó, hogy „nem a szél fújt be” Karácsony Gergely mozgalmához a tavalyi választások előtt mikroadományokból több mint félmilliárd forintnyi pénzt.

A felvételen elhangzik, hogy Karácsony Gergely mindenkit azzal a „mesével altat”, hogy mikroadományokként gyűjtöttek össze több mint félmilliárd forintot a kampányára, amit aztán a 99 Mozgalom számlájára fizetett be párttársa, Perjés Gábor 19 részletben.

„Hogyan lehet az, hogy mikroadományokból egyszer csak befúj a szél a mozgalom udvarára 506 millió forintnyi pénzt, ráadásul külföldi valutákban?” – teszik fel a kérdést.

„Tudjuk jól, hogy Soroséktól bármi kitelik, ha a hatalom megszerzéséről van szó. És tudjuk azt is, hogy a hazai dollárbaloldal bármilyen külföldi érdeknek letérdel, ha pénz üti a markát.”

Korábban írtuk

A játékpénz és Karácsonyék mikroadományai között szerintük a nagy különbség az, hogy „az igazi fontokat és eurókat nem a szél fújta be Karácsony kampánymozgalmához, hanem a Soros-birodalom örvényei sodorták a baloldali zsebek mélyére” – hangzik el a Fidelitas videójában.

A videó melletti bejegyzésben az olvasható: „bárhogyan próbálja letagadni a tanácsadóival és szőnyeg alá söpörni a pénzmosási ügyét, mi ott leszünk és szembesítjük Őket a hazugságaikkal”.