Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

„Ma már el kellene dönteni a politikai kommunikációban, hogy a valóságról akarunk beszélni vagy pedig az ábrándokról, kitalációkról, kampányérdekekről. Ezt nemcsak a Lánchídra mondom, de ott fokozottan érvényesnek látom” – fogalmazott a Metropolnak Tarlós István, aki kifejtette a véleményét az Üllői úti biciklisávról is.

„A szakmai szempontok nem zavarták össze azoknak a gondolkodását, akik ezt kitalálták” – mondta a volt főpolgármester és hozzáfűzte, semmi baja a bicikliutakkal, a főpolgármestersége idején is fejlesztették a kerékpárutak hálózatát, de ő inkább a szakmailag megalapozottan épített kerékpárutak híve.

Tarlós István beszélt arról is, örül, hogy elkészült a Lánchíd, de ami az átadáskor történt, az illúziókeltés. „Mikor nem mennek oda sokan, ha ingyen van a fagylalt és a vattacukor? ” – tette fel a költői kérdést, majd azzal folytatta, főpolgármesteri karrierje végén annyi pénzt hagytak a kasszában, hogy abból azonnal körülbelül nyolcszor fel lehetett volna újítani a Lánchidat.

Arról, hogy határidőn belül adták át a hidat, azt mondta, a kérdés csak az, hogy milyen határidőn belül, ugyanis az eredeti határidő az 2021 vége volt. A hatmilliárd forintos kormánytámogatás egyik alapvetése az volt, hogy 18 hónapon belül a teljes forgalomnak vissza kell adni a hidat, de ez nem történt meg, hiszen autók nem közlekedhetek ott, ami Tarlós István szavai szerint azt jelenti, hogy Karácsony Gergely szerződést szegett.

Korábban írtuk

Azzal érvelt továbbá, hogy hétszázalékos támogatottságra hivatkozva zárta el az autósok elől Karácsony Gergely a hidat. „Hát ez, ha akarom, akkor kelekótyaság, ha akarom, akkor kóklerség! Mert ilyen alacsony részvételi számra támaszkodva döntést hozni teljesen komolytalan” – fejtegette, majd kitért arra is, érdekes helyzet adódik majd, amikor a Petőfi és az Árpád hidat felújítás miatt évekre lezárják.

„Úgyhogy sem korrektség, sem igazmondás, sem arányérzék, sem szakmai szempont nem támasztja alá a főváros jelenlegi »örömködését«” – összegezte a Lánchíddal kapcsolatos aggályokat. A Budapesti lakógyűlésről azt mondta, szerinte nagyon ügyes kommunikációs fogás, hogy a válaszadók többségével érvelnek. „Csak az a probléma, hogy alig volt válaszadó” – világított rá a teljes képre Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere.