Megújul a buszflotta Veszprémben!👇🚌28 darab szóló és 14 darab csuklós, hibrid modullal szerelt újgenerációs MAN Lion's…

Posted by Ovádi Péter on Friday, June 18, 2021
Hirdetés

Hoyos György elmondta, hogy 28 szóló és 14 csuklós autóbusz áll majd forgalomba decemberben Veszprémben. A járművek összértéke mintegy 3,9 milliárd forint. A buszok utas- és vezetőtéri klímaberendezéssel, hővédő fóliával, belső hangos utastájékoztató berendezéssel lesznek ellátva.

Hozzátette: a teljes hosszban alacsonypadlós, MAN EfficientHybrid modullal kiegészített MAN Lion’s City autóbuszokat a cég 7 év alatt fejlesztette ki. A járművek az Euro 6d környezetvédelmi norma követelményeinek megfelelő 9 literes dízelmotorral üzemelnek, amelyek teljesítménye változattól függően 280-360 lóerő.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere kiemelte: a település 2030-ra Európa legélhetőbb városai közé kíván tartozni, ez a cél pedig nem érhető el a közösségi közlekedés megújítása nélkül.

Harminc éves a város buszparkjának átlagéletkora, a korszerűsítés már korábban megkezdődött, amikor 15 éves buszokat állítottak forgalomba és megkezdték az utastájékoztatás korszerűsítését is – tette hozzá. Közlése szerint ez a fejlesztés folytatódik a teljesen új autóbuszok forgalomba állításával. A város saját üzemeltetője, a VBusz Kft. vásárolja meg és üzemelteti majd a járműveket, ehhez hitelfelvételre van szükség, ami a kormány jóváhagyásával történik – fűzte hozzá a polgármester. Porga Gyula kiemelte: a járműpark a lehető legkisebb károsanyag-kibocsájtással fog működni.

Korábban írtuk

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a városban zajló nagyberuházások, mint az uszoda, a tornászgyakorló, a 8-as déli elkerülő út építése mellett nagyon fontos a napi szinten igénybe vehető szolgáltatások minőségének, köztük a közösségi közlekedés színvonalának javítása.