Az Együttet segítette volna anyagilag a Jobbik – állítja Toroczkai László. Sneider Tamás tagadja a vádakat.

Toroczkai László Facebook-oldalán péntek este tett közzé egy bejegyzést azzal kapcsolatban, hogy a Jobbikban felmerült annak az ötlete, hogy anyagilag megsegítsék a Juhász Péter-féle Együtt nevű pártocskát. Mint ismeretes, a törpepárt nem érte el az egy százalékot a választásokon, így vissza kellett fizetniük a kampánytámogatást. Teljes egészében idézzük Toroczkai közleményét, alább pedig Sneider Tamás jelenlegi Jobbik-elnök reakcióját, amelyben hazugságnak nevezi a Toroczkai által írtakat.

Megszűnik az Együtt nevű párt, mert a választásokon még 1 százalékot sem tudtak elérni. A 150 millió forintos kampánytámogatást is vissza kell fizetniük. A Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor, a Jobbik jelenlegi elnöke, Sneider Tamás, valamint Sövegjártó Kristóf, Vona Gábor főtanácsadója 2018. április 12-én (tehát 4 nappal a választási bukás után) arra próbálta rávenni a Jobbik elnökségét, hogy az anyagilag tönkretett Jobbik pártkasszájából, vagy az Alfahíren rendezett nyilvános gyűjtésből pénzzel segítsük meg az Együtt vezetőit, hogy vissza tudják fizetni a tartozást. A pénzt tehát a drogliberalizációért küzdő Juhász Péternek, valamint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon legközvetlenebb munkatársának, egykori kabinetfőnökének, Szigetvári Viktornak kellett volna adni. Szerencsére ezt a hazaárulást sikerült megakadályoznunk az elnökségben, de ekkor már tudtam, hogy a Jobbikot csak úgy lehet visszaterelni az eredeti útra, ha megnyerem az elnökválasztást. Az Együtt nevű vállalhatatlan törpepártnak persze »valakik« hirtelen összedobták a 150 millió forintot, végül nem kellett hozzá a jobbikosok pénze.

Megszűnik az Együtt nevű párt, mert a választásokon még 1 százalékot sem tudtak elérni. A 150 millió forintos…

Gepostet von Toroczkai László am Freitag, 1. Juni 2018

Sneider Tamás péntek késő este már válaszolt is Facebook-oldalán: tagadta Toroczkai állításait, és jelezte, megszakítja vele a kapcsolatot:

HAZUDOTT – Befejeztem Toroczkai Lászlóval mindennemű párbeszédet. Nem azért, mert 10. napja képtelen válaszolni a levelemre, hanem azért, mert ordas hazugságot írt rólam.

HAZUDOTT – Befejeztem Toroczkai Lászlóval mindennemű párbeszédet. Nem azért, mert 10. napja képtelen válaszolni a levelemre, hanem azért, mert ordas hazugságot írt rólam.

Gepostet von Sneider Tamás am Freitag, 1. Juni 2018