Újabb összefüggésre bukkant a Mandiner a hídpénzbotrány két kulcsfigurája, Vig Mór praxisától már eltiltott jogász, illetve Hegedüs Dániel ügyvéd között. Kiderült: a Lánchíd-pénzekkel kitömött, Vighez köthető Sunstrike Hungary Kft.-nek ugyanott, a Rómer Flóris utca 55. szám alatt van a székhelye, mint ahol Hegedüs ügyvédi irodája megtalálható.

Hirdetés

Az azonos cím megerősítheti a két férfival szembeni gyanút

Az interneten fellelhető céges információk a Sunstrike címeként a második emelet 1. ajtót tüntetik fel, miközben Hegedüs Dániel és a Hegedüs és társai ügyvédi iroda több forrás, így például egy idén február végén megjelent cikk szerint a második emelet 2. ajtó alatt érhető el.

A hivatalos adatok szerint ugyan Hegedüs Dánielnek nincs köze a Sunstrike-hoz, az azonos cím megerősítheti a két férfival szembeni gyanút.

Korábban írtuk

Hegedüs Dánielhez is kiszállt a NAV

A Mandiner emlékeztet, Vig Mórt, aki Vig Dávid Amnesty-vezér testvére, tavaly novemberben vették őrizetbe, majd tartóztatták le, miután belebukott egy sok száz milliós számlagyárba.

A NAV 33 helyszínen tartott házkutatást és foglalt le pénzeket. Kiszálltak többek között Hegedüs Dánielhez is, aki ezek szerint részese lehet a bűncselekménynek. Ma már az is tudható, hogy a hatóság a Vig Mór ellen indított eljárás keretében tavaly év végén házkutatást tartott a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-nél is.

Nem kellett rá sokat várni és kiderült, miért. Az atv.hu ugyanis arról számolt be, hogy 2020 novembere és 2022 júliusa között az A-Híd 1,4 milliárd forintot utalt Vig cégének, a fentebb említett Sunstrike Hungary Kft.-nek. Ebből az összegből továbbutaltak 900 millió forintot Vig Mór magánszámlájára, illetve ügyvédi letéti számlájára. A gyanú szerint a továbbutalások a Vig Mórhoz köthető számlákra jellemzően ugyanazokon a napokon történtek, mint amely napokon az A-Híd Zrt.-től a pénzek a Sunstrike Kft.-hez érkeztek, az összegeket pedig rövid időn belül készpénzben felvették a számlákról.

A rendelkezésre álló információk szerint, miután a több más bűncselekménnyel is összefüggésbe hozott Vig Mórt egy jogerős ítélet miatt eltiltották az ügyvédi hivatás gyakorlásától, bevonták Hegedüst is az ügyletekbe, aki a saját ügyvédi letéti számlájára utalta a Sunstrike Hungary Kft.-hez érkező maradék összeget, majd onnan mintegy ötszázmillió forintot felvett készpénzben – ismerteti a Mandiner.

Hiteltelen Karácsony Gergely magyarázkodása

Ezzel Vig és Hegedüs csaknem másfél milliárd forintnyi Lánchíd-pénzhez jutott hozzá. Arra a kérdésre, hogy mi lett a pénz sorsa, Bajnai Gordon korábbi harcostársa adott sajátos magyarázatot, szerinte baloldali politikusokat fizettek le belőle.

A Mandiner cikkében még egy fontos körülményre hívja fel a figyelmet, hogy a Hegedüs-féle pénzfelvételekre 2022. március vége, és 2022. július közepe között került sor, ez az időintervallum pedig cáfolja Karácsony Gergely eddigi védekezését a botránnyal kapcsolatban. A főpolgármester korábban ugyanis azzal érvelt, hogy időben nem estek egybe Vig Mór és az A-Híd Zrt. közötti pénzáramlások a Lánchíd felújításával.

A teljes cikket a Mandiner oldalán olvashatják.