Fotó: MTI/Mohai Balázs, archív
Hirdetés

László Imre csütörtökön, a Facebook-oldalán azt írta: „ezen a héten arra a döntésre jutottunk (…), hogy közös munkánkat befejezzük. Lakos Imre munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntettük”.

Hangsúlyozta: Újbuda fejlődése érdekében elkerülhetetlen, hogy a XI. kerület vezetése az önkormányzati testületben és a hivatalban egyaránt erős politikai, szakmai, emberi egységre épüljön.

„Egyetértettünk abban (…), hogy fontosabb az egységes, közös cselekvés, mint az azt esetleg akadályozó véleménykülönbség” – fogalmazott a polgármester, köszönetet mondva Lakos Imrének az eddigi munkájáért.

Novák Előd a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, újbudai önkormányzati képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón követelte a kabinetfőnök eltávolítását. Az ellenzéki politikus azt mondta: Lakos Imre „keresztülnyomott” az önkormányzat gazdasági bizottságán „egy kisebb korrupciós ügyet”, és bejelentette, hogy pártja hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz az ügyben.

Az ellenzéki politikus azt mondta: Lakos Imre, „az egykori SZDSZ-es politikusbűnöző” lett az ország ötödik legnagyobb önkormányzata, Újbuda második embere, miután László Imre, a kerület DK-s polgármestere kabinetvezetővé nevezte ki őt.

Novák Előd azt mondta, Lakos Imre máris „keresztülnyomott” az önkormányzat gazdasági bizottságán „egy kisebb korrupciós ügyet”. Azzal kapcsolatban felidézte: a 24.hu másfél éve közölt cikket arról, hogy a hivatalos és a környékbeli árak feléért-harmadáért „juthat ingatlanhoz” egy cég, amelynek a DK politikusa, Élő Norbert a vezérigazgatója.

Akkor ettől a szerződéstől a „média hatására” elálltak – emlékeztetett Novák Előd, hozzátéve: de „most Lakos Imre egyik első teendője volt keresztülnyomni ezt az ügyet a gazdasági bizottságon”.