Az internetről, az M9-es autópályáról, a válságkezelésről és az oltásokról is kérdeztek képviselők az Országgyűlés hétfői ülésén, az azonnali kérdések és válaszok órájában.

Hirdetés

Horváth László (Fidesz) úgy fogalmazott: a „Gyurcsány-koalíció” politikusai a tolakodást választották a koronavírus elleni oltásnál. Január elején Gyöngyös baloldali polgármestere, Hiesz György jogosulatlanul kért és kapott védőoltást – és még csak nem is regisztrált -, majd azt feleségének is beadatta. Hozzátette, Újbuda DK-s polgármestere, László Imre „sem tudta türtőztetni magát”, mert bár ő sem volt jogosult a vakcinára, a szabályokkal nem törődve beadatta magának. Szavai szerint „az oltásellenes baloldal politikusai titokban lopakodnak” az általuk kritizált vakcináért. Ezek után azt kérdezte, milyen károkat okozott a járvány elleni védekezésben a baloldal.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt felelte: „a baloldalnak most már nem csak egy Soros Györgye, de egy soron kívüli Györgye is van Hiesz György polgármester személyében”, aki fittyet hányt arra, hogy a saját településén másnak nagyobb szüksége lett volna az oltásra. Szerinte ez is mutatja a baloldal óriási kétszínűségét, mert eközben pedig DK-sok aláírásokat gyűjtenek a kínai vakcina ellen. Iszonyatos felelőtlenségnek nevezte továbbá, hogy DK-s polgármesterek azt kérték, az ő településükön lakókat ne oltsák be se orosz, se kínai vakcinával.

Korábban írtuk