Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) visszataszítónak nevezte, hogy a gyanú szerint egy államtitkár és a vele összefonódott végrehajtók feltételezhetően tízmilliókkal „húztak le” kilakoltatás által fenyegetett családokat, és rendszerszinten évekig sarcolhatták a legnagyobb bajban lévő magyarokat.

A járványügyi veszélyhelyzet okozta válság alatt amíg egész Európa segítette a munkavállalókat, Magyarországon zavartalanul folytak a kisnyugdíjasokat és minimálbéreseket terhelő 33, illetve 50 százalékos letiltások – mondta.

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában felhívta figyelmet arra, hogy a tárcának soha nem volt hatásköre a konkrét végrehajtásokra, azok felett a bíróság gyakorol törvényességi felügyeletet. A minisztériumnak nincs beleszólása abba, hogy kivel szemben rendelnek el végrehajtást és az hogyan hajtják végre – emelte ki.

Hozzátette: a kormány számtalan intézkedéssel – például a végtörlesztéssel, az árfolyamgáttal, az árfolyamrés és az egyoldalú szerződésmódosítás tisztességtelen feltétellé való minősítésével, vagy épp a forintosításról és a magáncsődről szóló törvénnyel – segítette a devizahiteleseket.

Korábban írtuk

Az interpellációra adott választ az ellenzéki politikus nem fogadta el.