„A magyar televíziózás történetében még nem közvetített élőben téli paralimpiáról a közmédia. Először fordul elő, hogy nem napi összefoglalókkal mutatjuk meg az eseményeket, hanem élőben közvetítünk és szurkolhatunk az egyetlen magyar indulónak, Dumity Richárdnak is” – nyilatkozta Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója. Hozzátette, legalább 20 órányi közvetítést sugároz majd az M4 Sport, a 2024-es nyári paralimpiáról pedig ennek a dupláját.

Hirdetés

„A közmédia társadalmi szerepvállalását jól mutatja, hogy 2016-ban és 2021-ben is közvetítettük a nyári paralamipiai játékokat. Büszkén kijelenthetjük, hogy a 2024-es párizsi sporteseményen minden korábbinál több versenyszámot és magyar paralimpikont fogunk megmutatni” – jelentette be Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

A XIII. Téli Paralimpiai Játékokat március 4. és 13. között rendezik meg Pekingben. Hazánk immár ötödik alkalommal képviselteti magát a téli játékokon, és idén is lesz kinek szurkolni, Dumity Richárd alpesi síző indulhat az ötkarikás megmérettetésen. Az ő szereplését is élőben követhetik a közmédia sportcsatornáján.

A teljes cikket a közmédia hírportálján, IDE KATTINTVA olvashatják.

Korábban írtuk